sâmbătă, 16 mai 2009

PARFUMURILE SI ZODIILE



                               CUNOASTEREA DE SINE PRIN SIMTURI.



                                                                MIROSUL

Simturile sunt instrumentele mintii, dar ce este mintea? 
Mintea este o forta colosala, inconstienta in sine, care are drept caracteristica functia de a divide experienta intregului in parti distincte. 
Mintea este puterea spiritului, un instrument prin intermediul caruia Constiinta individuala percepe si intelege si stabileste o serie de corelatii. Cu alte cuvinte, mintea reprezinta un receptacol foarte fin prin intermediul caruia 
Constiinta individuala pura se apropie de natura sa reala. "Acela care cunoaste receptacolul devine, intradevar receptacolul celor din jur. Mintea este chiar un astfel de receptacol(al intregii cunoasteri)"-Chandogya Upanishad-
Pentru a intelege coleratiile stranse care exista intre corpul fzic si cel subtil si multimea de aspecte care pot fi inbunatatite prin dezvoltarea organelor de simt, trebuie sa intelegem ca pastrarea in conditii optime de functionare a organelor de simt, ne permite o crestere a acuitatii simturilor si de aici o serie de calitati nebanuite. 
De exemplu un om cu un auz foarte fin poate manifesta o extraordinara capacitate creatoare. 

Un om cu vazul foarte puternic dezvoltat dobandeste un magnetism personal iesit din comun si totodata o buna memorie. Simtul gustului bine dezvoltat ne confera gratie si rafinament, "vorba dulce", puterea de a fascina , etc. 

Simtul mirosului este slab reprezentat la om. Acest fapt nu exprima o limitare a simtului in sensul ca la nivelul omului natura n-a mai stiut sa creeze un organ de simt pentru miros cat mai puternic, ci slaba dezvoltare a acestuia se datoreaza faptului ca este foarte putin folosit. 
Daca insistam pentru trezirea la capacitate maxima a simtului miros, vom observa ca posibilitatile acestuia sunt uluitoare. Imbunatatirea vietii noastre prin intermediul simtului mirosului are loc studiind cat mai bine parfumurile. 
Daca in timpurile moderne parfumurile au o utilizare exclusiv cosmetica si seductie , in vechime folosirea parfumurilor era considerata un semn de distinctie si privilegiu. 

In civilizatiile antice parfumurile aveau o semnificatie bogata atat in plan social cat si spiritual. Parfumul este utilizat din plin si in ritualurile religioase pentru a crea rezonanta , o ambianta favorabila manifestarii unor energii subtile elevate. 
Din punct de vedere psihologic, s-a stabilit faptul ca parfumurile pot favoriza aparitia imaginilor la nivel mental si favorizeaza memorarea scenelor care au o impregnare inmiresmata. De asemene mirosurile placute pot sa ne ajute la dezvoltarea intuitiei si a capacitatilor creatoare ale fiintei. Parfumul poate actiona ca un adevarat talisman ocrotitor sau magic si protectie. Pornind de la aceste aspecte nici pe departe epuizate , s-a dezvoltat o adevarata practica terapeutica numita aromoterapie. Parfumurile naturale, eliminandu-le complet pe cele sintetice, pot fi utilizate sub forma de esenta sau ulei si fumigatii din amestec de plante macinate, sau betisoare parfumate.
CLASIFICAREA PARFUMURILOR IN FUNCTIE DE ZODIE: BERBEC si SCORPION- tipul de miros corespunzator acestor zodii, este cel puternic, penetrant, agresiv. 

Esentele naturale sunt cele de garoafa si aloe. Parfumul pentru fumigatii este cel de menta si liliac. Ambianta creata de aceste parfumuri este favorabila pentru activarea personalitatii, in luarea deciziilor si trecerea la un ritm alert specific acestor zodii sportive si active. 

TAURUL SI BALANTA- Tipul de miros: suav captivant, imbatator. Esentele naturale pentru fumigatie sunt : fructe de pin, crin, liliac, mirt si trandafir. 

GEMENI SI FECIOARA- Tipul de miros: fin, subtil, aproape insesizabil. Esentele naturale corespunzatoare sunt cele de scortisoara verbina si salcam. Parfumul pentru fumigatie sunt cele de anason si mar. Ambianta creata de acest parfum este favorabila amorului si jocurilor erotice, ideala pentru dineuri, petreceri, tot ceea ce implica distractie, bucurie, generozitate. 

RACUL- Tipul de miros : slab, uneori chiar respingator. Parfumul pentru fumigatii este cel de sofran si chimen. Ambianta creata de aceste parfumuri este pasiva, favorabila contactului cu natura, receptivitatii, insa este defavorabil oricarei activitati dinamice care implica angrenarea vointei. 

LEU- Tipul de miros: violent, penetrant, cald aromat. Esentele naturale sunt cele de muscata, lavanda, laur, portocal. Parfumul pentru fumigatii: portocal, violet de parma, lavanda. Ambianta creata de aceste parfumuri este solemna si stralucitoare. 

SEGETATATOR SI PESTI- Tipul de miros: proaspat, sanatos, normal. Esentele naturale corespunzatoare sunt cele de mosc, para, mixandra, maghiran, eucalipt si sulfina. Parfumul pentru fumigatii: flori de violete, aloe, caprifoi. Ambianta creata de aceste parfumuri este favorabila reflectiilor si discutiilor si aprecierilor obiective, demnitatii si seriozitatii. 

VARSATOR SI CAPRICORN- Tipul de miros acru, fetid, sulfuros. Esentele naturale corespunzatoare sunt cele de mac si feriga. Parfumul pentru fumigatii se obtine din chimen, busuioc si crin. Ambianta creata de aceste parfumuri este favorabila studiului subiectelor religioase, sau esoterice, favorizeaza concentrarea mentala, reflexiile profunde si o atmosfera foarte serioasa.
Mai ales cand este vorba de intruniri importanta, in cadrul carora trebuie sa se ia decizii cu consecinte majore, unii oameni au in vedere o multime de aspectae: volumul camerei, culoarea si tipul de mobila, etc, si nu in primul rand parfumul care sa inmiresmeze spatiul respectiv. 

Tinand cont de acest amanunt al ambiantei parfumate veti obtine o viata mult mai placuta. Incercati! Un alt aspect pe care trebuie sa-l avem in vedere in ceea ce priveste mirosul il reprezinta mirosul personal. Este vorba de mirosul caracteristic fiecaruia dintre noi. Oricine isi poate da seama relativ usor ca are un miros specific doar al lui. 
Acesta este in stransa legatura cu alimentatia, gandurile si emotiile noastre.Gradul de puritate al corpului fizic ne poate conferi un miros placut, agreabil. Insa nu este suficienta purificarea corpului fizic prin ibaiere si alte tehnici de purificare a tubului digestiv si in special al colonului si a cavitatii bucale. 

Mirosul nostru personal este influentat intr-o mare masura de gandurile pe care le manifestam. Atunci cand sunt mentinute cu o anumita intensitate , gandurile declanseaza producerea unor substante chimice si in functie de natura acestor ganduri, aceste substante pot fi frumos mirositoare sau dimpotriva, pot fi dezagreabile. 
De asemenea, emotiile au o influenta pregnanta asupra mirosului personal pe care-l degaja corpul nostru.
In concluzie, pentru a avea un miros specific cat mai placut, este necesar sa obtinem un inalt grad de puritate pe cele trei planuri: fizic, mental si emotional. 

In plan fizic inseamna ca trebuie sa curatim si interiorul, nu numai exteriorul. Mirosul gurii care poate fi resimtit cu usurinta dimineata, arata clar un inalt grad toxicitate a organismului in special datorita regimului alimentar. Este o simpla amagire sa credem ca daca ne spalam de trei ori pe zi sau mestecand guma mirosul neplacut va disparea. 
Trebuie intens purificat organismul prin diferite procedee( procedeee ce vor face subiectul unui nou articol), si o atentie mai mare in ceea ce priveste puritatea alimentelor pe care le consumam . 

CONCLUZII. - Fiecare are un miros personal care este in stransa legatura cu gradul de puritate al corpului, a gandurilor si a emotiilor pe care le manifeste. Puritatea corpului presupune o igiena riguroasa, o alimentatie pura si realizarea din cand in cand a unor tehnici de purificare a interiorului fiintei. -Este necesar sa ne obisnuim sa sa folosim parfumurile in activitatile zilnice pentru a inbunatatii eficienta acestora. -
Trebuie sa existe intodeauna o buna corelatie a parfumurilor si mirosul personal. -
In locuinta noastra este bine sa ardem tamaie si alte amestecuri parfumate, sa eliminam orice sursa de miros neplacut pentru a evita rezonanta cu fortele demonice.
Daca se arde tamaie in camera in care dormim inainte de culcare, suntem feriti de cosmaruri. De asemenea, este recomandabil sa avem si un buchet de busuioc sau lavanda in camera unde dormim, somnul fiind astfel lin si odihnitor.

Psih. Daniel C. Muntean
08- 11 2008

                     Contact
          Danykomio Clinique Therapy
      Psihoterapie si Medicina Integrativa  
          by psih. Daniel C. Muntean
           Tel: 0722. 927. 176
           email : danykomio@yahoo.com

 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro