vineri, 4 noiembrie 2016

TERAPIA CHAKRELOR - DIACNOZA CHAKRELOR



Exista mai multe posibilitati de a stabili o diagnoza chakra proprie sau pentru diagnosticarea altei persoane. Una din posibilitatile de a ne analiza sistemul chakrelor consta in a stabili care dintre chakre reactioneaza in mod deosebit in caz de stres si soc.
Se poate intimpla ca in , niste situatii de viata care se repeta, sa ai mereu aceleasi reactii: de exemplu cand chakra -radacinii se afla in disfunctie, intr-o situatie de mare incordare, ti se poate parea ca "pierzi pamantul de sub picioare", eventual faci si diaree.

In cazul hiperfunctiei primei chakre, te infurii usor si devii agresiv.

Daca a doua chakra functioneaza slab, atunci, in starile tensionale deosebite, apare un blocaj emotional, in caz de hiperfunctie izbucnesti in lacrimi sau reactionezi cu o iesire necontrolata.

In urma unei functionari slabe a celei de a treia chakre, in cazul unor incercari grele, se poate instala o situatie de pierdere a cunostintei, o senzatie de incapacitate, respectiv de slabiciune in stomac sau o nervozitate neputincioasa.
O supraincarcare a acestei chakre se manifesta prin iritabilitate nervoasa si prin incercarea de a controla situatia prin hiperactivitate.

Daca ai senzatia ca "ti se opreste inima in loc", acest lucru indica o proasta functionare a chakrei inimii.
Daca la stres apar batai puternice de inima, aceasta arata functionarea generala slaba a celei de-a patra chakre.

 Daca chakra gatului functioneaza slab, ti se stringe gatlejul, eventual te balbai sau capul incepe sa-ti tremure de la gat in sus, in cazul unei hiper activitati lipsite de armonie, incerci sa domini situatia printr-un potop de cuvinte nesocotite.
Daca sub stres sau sub soc nu mai ai gandurile limpezi, aceasta inseamna o slaba functionare a chakrei frontale, iar supraincarcarea se manifesta prin dureri de cap. Astfel de reactii se manifesta numai in punctele slabe ale sistemului energetic.
Observatia atenta ne poate ajuta sa vedem clar. In unele scrieri traditionale orientale asiatice sunt enumerate diferite caracteristici pentru functia dominanta a chakrei respective.

In acest sens, este foarte relevant felul in care dormim.
Un om care traieste mai ales prin prima chakra, are o mare nevoie de somn, necesitand 10-12 ore si prefera sa doarma culcat pe burta.

Oamenii care au nevoie de 8-10 ore de somn si prefera sa doarma in pozitie fetala traiesc mai ales prin a doua chakra. Aceia care isi construiesc o viata mai ales prin a treia chakra dorm noaptea mai ales pe spate si somnul lor dureaza 7-8 ore.

Un om care are chakra a patra mai dezvoltata sta culcat de preferinta pe partea stanga si are nevoie de 5-6 ore de somn pe noapte.
Daca a cincea chakra este deschisa si da tonul in sistemul energetic, necesitatea de somn este de numai 4-5 ore, alternativ pe partea stanga si cea dreapta.

Daca chakra a sasea este deschisa, activa si dominanta, omul petrece numai 4 ore intre somn si semitrezie. Semitrezia este o stare in care constienta launtrica este mentinuta, in timp ce corpul doarme. Aceasta forma de odihna se remarca in cazul in care cea de-a saptea chakra este deschisa si dominanta.

Cel perfect iluminat nu mai doarme in sensul obisnuit, dar ofera corpului sau o perioada de odihna..
 05-07- 2009
Psih. Daniel C. Munntean


CHAKRELE PUNTI DE CONEXIUNE INTRE CORP SI UNIVERS

TERAPIA CHAKRELOR AROMOTERAPIE 

                      Contact
          Danykomio Clinique Therapy
   Psihoterapie si Medicina Integrativa  
          by psih. Daniel C. Muntean
           Tel: 0722. 927. 176
          email : danykomio@yahoo.com
 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro