luni, 19 decembrie 2016

PSIHO - ANATOMIA CORPULUI ENERGETIC


   PSIHO-ANATOMIA CORPULUI ENERGETIC -
PSIHOLOGIE  ENERGETICA
Bun venit in calatoria spre calea vindecarii si transformarii, la toate nivelurile: fizic, mental, emotional si spiritual, prin explorarea campului energetic si a chakrelor!

Despre "energie" se vorbeste in foarte multe feluri, facandu-se referire la energia electrica, energia calorica, energia eoliana, insa definitia energiei este mult mai cuprinzatoare.

Multi fizicieni ai cuanticii au explicat ca, la nivel atomic, tot ceea ce exista in univers este energie, vibrind si oscilind cu frecvente diferite. Cu unele dintre aceste vibratii energetice suntem familiarizati: lumina, undele radio, razele x sau sunetul.


Toate acestea intra in spectrul electromagnetic, singura deosebire dintre aceste forme de energie ar fi ca fiecare oscileaza cu o frecventa diferita.

Asadar tot ceea ce exista este energie, inclusiv fiintele umane care se afla si ele in sfera energiei magnetice, fiecare celula, atom sau particula din corpul nostru vibreaza in functie de structura biocimica. 
Cu alte cuvinte, organismul uman ca intreg, ca si plantele si celelalte vietuitoare emit radiatii elecromagnetice, in jurul fiecarui sistem viu existind un camp bioenergetic propriu care il inconjoara.

Aceste campuri bioenergetice reprezinta chiar AURA BIOENERGETICA.



AURA - ARE LEGATURA ETIMOLOGICA CU CUVINTELE AOR, AOUR, AHOURA CARE IN DIFERITE LIMBI ORIENTALE INSEAMNA: LUMINA 


Aura este campul subtil de forma ovoidala, alcatuit din energii de diferite frecvente de vibratie corespunzatoare corpurilor subtile (energetice), camp care inconjoara corpul fizic vizibil al oricarei fiinte, si care se intinde pe distante variabile in functie de gradul de evolutie sau sanatate.

Acest camp de energie sau lumina care inconjoara complet corpul nostru fizic, este format din sapte straturi (campuri sau corpuri).

Corpurile care caracterizeaza fiinta umana in ansamblul ei sunt:

- corpul fizic

- corpul eteric sau bioenergetic

- corpul corpul emotional sau campul astral

- corpul mental

- corpul cauzal sau corpul astral

- corpul spiritual

- corpul cosmic sau corp vehicul intermediar

-         corpul atmic sau scanteia divina


CORPUL FIZIC - cel mai grosier, este caracterizat de frecvente de vibratie din cele mai joase. 
Fizica moderna a evidentiat faptul ca notiunea de materie neadecvata, caci de fapt chiar si ceea ce pare solid si palpabil, asa-zis material este la o ultima analiza tot energie vibratorie, postuland ca intreaga manifestare este vibratie. Aceasta revolutionare descoperire a stiintei este o realitate pe care traditiile spirituale autentice o cunosteau de mii de ani, transmitand-o prin initiere ezoterica celor capabili sa o inteleaga si sa o utilizeze pentru binele si evolutia omenirii.

CORPUL ETERIC - alacatuit din energii cu frecvente de vibratie mai inalte, are la randul sau o structura riguros organizata si coordonata, alcatuita din focare de energie:CHACKRA - ELE si canalele energetice (numite nadi-uri) cunoscute ca meridiane energetice. 
Acest corp a putut fi pus in evidenta prin metode stiintifice, iar energiile sale pot fi actualmente vazute cu ajutorul electrografiei, a fotografiilor tip KIRLIAN, precum si prin metode computerizate de vizualizare in dinamica a culorilor.

CORPUL ASTRAL - care este si mai subtil, energiile sale componente vibrand pe frecvente si mai inalte. 
La nivelul acestui corp se integreaza toate trairile, starile fiintei umane, starile si calatoriile din timpul visului, precum si experientele uluitoare relatate de fiintele constiente care controleaza perfect acest plan al constiintei (profeti, clarvazatori, sfinti, intelepti).

CORPUL MENTAL - cu frecvente de vibratie mai inalte, la nivelul caruia se integreaza gandurile, rationamentele, inteligenta analitica si sintetica, memoria, atentia.

CORPUL CAUZAL - cu frecvente si mai inalte de vibratie, la niveliul caruia exista cauzele profunde ale tuturor fenomenelor care se petrec in manifestare. Acest corp este responsabil de principii si ganduri abstracte.

CORPUL SPIRITUAL - este si mai superior din punct de vedere vibrational si defineste iubirea perceputa la nivel spiritual. La nivelul acestui corp se integreaza intuitia, capacitatea de a vizualiza (clarviziunea).

CORPUL COSMIC - este asociat cu viata celesta si iubirea divina. Acesta defineste intelegerea si extazul experientei divine ce poate fi inteleasa prin meditatie si adevarata cunoastere de sine. Campul cosmic defineste trezirea spirituala in cadrul sau reunindu-se energia yin si yang. Acest camp reprezinta legatura noastra cu sinele superior.

CORPUL ATMIC - este partea cea mai subtila din fiinta omeneasca si este aproape lipsit de forma. Maestrii spirituali si clarvazatorii au acest camp foarte puternic deschis. Este campul care ofera cea mai puternica protectie, atunci cand este dezvoltat, impotriva agresiunilor energetice, functionand ca un scut. Campul atmic poate fi intarit prin credinta si incredere, sensibilitate, spirit de sacrificiu si constientizarea egoul

Despre aura energetica putem spune ca este compusa din miriade de linii de forta, de energii cu anumite frecvente de vibratie, care sunt caracteristice pentru fiecare fiinta umana. Deci fiecare aura are propria sa frecventa de vibratie. Nu exista doua aure perfect identice. 

Pot exista insa foarte multe aspecte asemanatoare, mai ales cand frecventele de vibratie sunt foarte apropiate. In planul relatiilor interumane acest fapt se concretizeaza in usurinta cu care se apropie si comunica intre ele persoanele cu aure foarte asemanatoare ca frecventa de vibratie. 

Atunci cand dimpotriva, campurile aurice au frecventa foarte diferite apare o reactie spontana, de respingere si neplacere, de absenta dorintei de comumicare, intre cele doua persoane.

Aceasta impresie subtila pe care o transmit si o percep cei doi, reflecta modul in care aurele energetice interactioneaza si cauta sa se armonizeze, iar daca acest lucru nu se produce nu inseamna neaparat ca ceva ar fi in neregula cu unul din cei doi, ci pur si simplu cele doua campuri aurice nu pot rezona unul cu celalalt. Prin transformarea aspectelor disonante ale personalitatilor lor, se poate ca mai tarziu, cele doua persoanae sa rezoneze totusi pe aceleasi frecvente.

Campul energetic creste si descreste, emite si receptioneaza unde energetice, aflandu-se intro permanenta interactiune cu mediul exterior.

Fiinta umana este un sistem deschis, ceea ce inseamna ca este supusa unui permanent transfer si interschimb energetic cu mediul ambiant.

Ea poate transmite energie din propria aura sau sa primeasca energie de la fiintele din jur, in mod inconstient sau constient, voluntar sau controlat.

Acest aspect este foarte important si explica de ce majoritatea oamenilor la care acest transfer energetic se produce fara ca ei sa- si dea seama, se trezesc la sfarsitul zilei cu stari de epuizare fizica si psihica, tensiuni inexplicabile, ganduri ciudate sau sentimente stranii.

De aceea, oamenii trebuie sa constientizeze aceste interactiuni si sa devina capabili sa invete metode de purificare si protectie pentru a evita stari de sanatate fizice si psihice nedorite sau sa apeleze la oameni specializati care prin diferite terapii pot readuce armonia in fiinta.

Aura bioenergetica nu este niciodata statica ci intr-o permanenta schimbare. Campul bioenergetic al unei fiinte umane primeste permanent influente atat din mediul exterior cat si din mediul interior, de aceea fiecare gand emis de noi poate influenta starea de bine sau nu a campului nostru auric. 

Daca emitem ganduri negative, ele vor atrage alte ganduri negative asa cum gandurile pozitive vor atrage alte ganduri pozitive. De aceea este important sa facem tot posibilul sa ne gandim cat mai mult timp posibil in spectrul pozitiv.

Astfel gandind pozitiv fiinta devine o forta imanenta, propulsoare, purificatoare, avand legatura cu stabilirea relatiilor interumane corecte si cu distrugerea oricaror lucruri ce stanjenesc cursul liber al vietii.

De aceea ca orice pe acest pamant, chiar si gandirea pozitiva se invata, a trai inseamna a invata, si a invata inseamna a trai. Imediat ce am oprit instruirea, ramanem in urma deoarece creierul nostru a fost proiectat pentru activitate, nu pentru stagnare.

7-11 2008



Psihoterapie  si Medicina Integrativa
Psih Daniel C. Muntean
Contact:
email: danykomio@yahoo.com
Tel. 0722927176


 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro

CHAKRELE - PSIHOLOGIE ENERGETICA

CHAKRELE PUNTI DE CONEXIUNE INTRE CORP SI UNIVERS
Inainte de a incepe descrierea chakrelor si metodelor terapeutice de purificare si echilibrare energetica a lor, doresc sa fac o precizare: premisa care sta la la baza procesului terapeutic, in terapia chakrelor care porneste de la un concept major al fizicii cuantice conform caruia - TOTUL ESTE ENERGIE - suntem facuti din energie si existam prin energie. 

Ceea ce, pentru inteleptii mistici care au trait cu mii de ani inaintea noastra, era un adevar incontestabil, dupa multe cercetari (Albert Einstein si David Bohm) este recunoscut ca adevar. Tot ceea ce exista este energie si exista din si prin CAMPUL DE ENERGIE UNIVERSALA care este infinit, nelimitat, inteligent si contine in SINE toate formele, manifestate si nemanifestate. 

Tot asa si fiinta umana este o parte fascinanta din imensitatea CAMPULUI DE ENERGIE UNIVERSALA si exista o conexiune invizibila prin care suntem legati cu toate partile sale.

CHAKRELE sunt puncte de conexiune sau punti de legatura intre corp si energiile subtile ale Campului de Energie Universala.

Ele primesc transforma si dirijeaza forme diferite de energie subtila din Campul de Energie Universala in campul de energie individuala.



Fiecare chakra majora a corpului uman este un centru de energie rotitoare pozitionat in cate un punct ( sapte la numar), de la baza coloanei vertebrala si pana la  crestetul capului .

De asemene fiecare chakra trimite energie la anumite organe , corespunde unui anumit aspect al personalitatii si rezoneaza , cu unul din cele sapte principii universale care au legatura cu supravietuirea, creativitatea, identitatea, iubirea , exprimarea, intelegerea, sau transcendenta.

Chakrele codifica experientele in , la fel cum amintirile sun codificate chimic in neuroni.
Se considera ca fiecare eveniment emotional important este inregistrat si imprimat de energiile chakrelor.


Prima chakra - CHAKRA RADACINII(MULADHARA) se afla la baza coloanei vertebrale, la barbati, si intre ovare, la femei. Ii corespunde culoarea ROSU, nota muzicala DO, element PAMANT, simt MIROS, organe coordonate SISTEMUL IMUNITAR, COLOANA SI INTREGUL SISTEM OSOS DINTI, PICIOARELE, ANUS. 

Proasta functionare poate cauza sciatica, varice, dureri cronice de şale, tumorisau cancer de rect, boli auto imune, anemie, probleme genicologice, depresie. 
Aspectul negativ produs de blocajul acestei chakre este FRICA.

A doua chakra - CHAKRA SPLINEI(SVADHISTHANA) se afla in regiunea ombilicului (la aproximativ doua degete sub ombilic). 
Ii corespunde culoarea PORTOCALIU, nota muzicala RE, element APA, simt GUSTUL, organe coordonate ORGANELE SEXUALE, GLANDELE MAMARE, INTESTINUL GROS, RINICHII, APENDICELE, VEZICA URINARA, PROSTATA, SISTEMUL LIMFATIC, PIELEA SI TOATE FLUIDELE DIN CORP. 

Prin functionare necorespunzatoare poate produce disfunctie sexuala, tulburari ale functiei de reproducere, fibroame, alergii, afectiuni dermatologice, hemoroizi, probleme cu prostata si vezica urinara, placere exagerata obtinuta prin mancare sau sex. 
Aspectul negativ produs deblocajul acestei chakre este VINOVĂŢIA.

A treia chakra - CHAKRA PLEXULUI SOLAR(MANIPURA) se afla sub piept, in zona stomacului. Ii corespunde culoarea GALBEN, nota muzicala MI, element FOC, simt VAZUL, organe coordonate SISTEMUL DIGESTIV, STOMAC, FICAT, PANCREAS, DUODENUL, INTESTINUL SUBTIRE, SISTEMUL NERVOS SIMPATIC, DIAFRAGMA. 

Proasta functionare poate cauza tulburari digestive, indigestie, ulcer gastric sau duodenal, anorexie, bulimie, pancreatita, diabet, probleme intestinale, artrita, disfunctie hepatica, grasime dispusa in regiunea de mijloc a corpului. 

Aspectul negativ principal produs de blocajul acestei chakre este RUSINEA.

A patra chakra - CHAKRA INIMII (ANAHATA)localizare in dreptul inimii, centrul pieptului. Ii corespunde culoarea VERDE, nota muzicala FA, element AER, simt TACTIL, organe coordonate INIMA, PLAMANII, UMERII SI BRATELE. 

Proasta functionare poate duce la boli cardiovasculare (congestie, infarct miocardic), instabilitate emotionala, tulburari de respiratie, astm, alergie, cancer pulmonar, pneumonie, cancer mamar, dureri de umeri sau in regiurea toracala a spatelui. 

Aspectul negativ principal produs de blocajul acestei chakre este TRISTETEA.

A cincea Chakra - CHAKRA GATULUI(VISSHUDHA) localizare la baza gatului. Ii corespunde culoarea ALBASTRU AZURIU, nota muzicala SOL, element ETER (AKASA), simt AUZUL, organe coordonate GATUL, COARDELE VOCALE, URECILE. 

Proasta functionare poate cauza dificultati de comunicare sau vorbire, balbaiala, disfunctii ale tiroidei, ganglioni inflamati in zona gatului, afectiuni ale gingiei, ulceratii ale gatului si ale gurii, scolioza, laringita, dureri cronice de gat, probleme ale articulatiei temporo-mandibulare, depresie. 

Aspectul negativ principal produs de blocajul acestei chakre este MINCIUNA.

A sasea chakra - CHAKRA CELUI DE AL TREILEA OCHI (AJNA) se afla in mijlocul fruntii, intre cele doua sprancene. Ii corespunde culoarea INDIGO, nota muzicala LA, element LUMINA, simt INTUITIA, organe coordonate sistemul nervos, creierul, ochii, urechile, sinusurile, nasul, fata. 

Proasta functionare poate cauza afectiuni oculare, dureri de cap, tumori cerebrale, cheaguri de sange, tulburari neurologice, orbire, surditate, probleme ale coloanei vertebrale, atacuri de apoplexie, dificultati de invatare, incordare, lipsa capacitatii de concentrare, confuzie mentala. 

Aspectul negativ principal produs de blocajul acestei chakre este ILUZIA.

A saptea chakra - CHAKRA COROANEI(SAHASRARA) se afla localizata deasupra crestetului capului. Ii corespunde culoarea VIOLET DESCHIS, ALB, AURIU, nota muzicala SI, element ENERGIA COSMICA, organe coordonate creierul, cortexul cerebral, ochiul drept, sistemul nervos. 

Proasta functionare poate cauza cancer osos, afectiuni ale scheletului, boli ale sistemului muscular si nervos (scleroza multipla si boala Lou Gehring), tulburari genetice, probleme cerebrale, disfunctii ale glandei pineale (epifizei), Alzheimer, Parchinson, scrizofrenie, epilepsie, sensibilitate la lumina. 

Aspectul negativ principal produs de blocajul acestei chakre este ATASAMENTUL.


Exista doua grupe de chakre secundare, situate la maini si la picioare.

CHAKRELE PICIOARELOR localizate in bolta planetara(scobitura de la talpa piciorului) si au ca functie mentinerea legaturii cu pamantul si elibereaza din corp energia uzata si blocata. 

Dezechilibrul acestor chakre genereaza lipsa " legaturii cu pamantul",stare de derutare, incapacitate de reprezentare a realitatii, lipsa contactului cu realitatea, va poate face sa va simtiti derutat si aerian sau chiar sa aveti senzatia ca "va fuge pamantul de sub picioare".

CHACRELE MAINILOR sunt localizate in palma, la mijlocul distantei dintre degetul mare si cel aratator. Aici este sediul energiei creatoare- intervine cand inteprindem ceva. 

VINDECATORII SI TOTI CEI INITIATI IN REIKI ISI FOLOSESC MAINILE ATAT PENTRU A PRIMI, CAT SI PENTRU A COMUNICA INFORMATII SI ENERGIE CU EFECT VINDECATOR! 

Blocajul acestor chakre poate genera blocaje de inspiratie (blocajul scriitorului), opacitate in raport cu informatiile despre lume, incapacitate de a infatisa realitatea, scaderea capacitatii creatoare sau a puterii de vindecare, artrita.

Pentru ca sanatatea este cel mai importat lucru si la fel ca majoritatea oamenilor de pe aceasta planeta, si dumneavoastra aveti convingeri, tipare comportamentale, tulburari emotionale. 
O sa facem o incursiune in tot ce inseamna TERAPIE, pentru a va restabili echilibrul emotional, mental si fizic si prin aceasta, calitatea vietii dumneavoastra.
3-11-2008
 psih. . Daniel C. Munten 

 TERAPIA CHAKRELOR - DIACNOZA CHAKRELOR

  TERAPIA CHAKRELOR AROMOTERAPIE


Danykomio Clinique Therapy
Psihoterapie si Medicina Integrativa
by psih. Daniel C. Muntean
Contact
email: danykomio@yahoo.com
Tel: 0722927176


 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro

duminică, 18 decembrie 2016

TERAPIA CHAKRELOR AROMOTERAPIE



 TERAPIA  CHAKRELOR   AROMOTERAPIE


BUN VENIT! Incepand de azi vom face o incursiune in terapia chakrelor, unde veti afla tehnici simple si eficiente ce faciliteaza vindecare la toate nvelurile -fizic -mental-emotional si spiritual.

Aceste tehnici sunt menite sa elimine blocajele energetice din campul dumneavoastra energetic, prin refacerea echilibrului si fluxului de energie.

Veti invata tehnici de energizare cu ajutorul carora veti simti puterea de transformare pe care o au :Terapia Reiki ,vizualizarea, sunetul, culoarea, reflexoterapia , exercitiul fizic si alte terapi.Familiarizandu-ne cu chakrele devenim mai constienti de ceea ce este energia proprie si de ceea ce este energia altei persoane sau a unui obiect.

Atunci cand sunteti constienti si siguri de propria energie, veti stii pe loc daca ati preluat energie de la alcineva - sunt incluse si parerile, gandurile emotiile, constrangerile din copilarie sau datorate societatii. Prin aceste tehnici va veti putea curata propria energie, pentru a reveni la o stare de sanatate, detasare si de bine.
Aflati intr o astfel de stare, sunteti mai capabili sa luati decizii corecte, sa vedeti limpede ceea ce trebuie facut, pe scurt sunteti mai capabili sa va luati viata in propriile maini, nemaifiind supusi influentelor inconstiente datorate celor din jur.

Prima si la indemana oricui este terapia cu ajutorul parfumurilor , aromoterapia. Simtul mirosului reprezinta un puternic instrument pentru vindecare - eliberare si relaxare.
Folositi tamaia, amestecul de plante aromate sau uleiurile volative recomandate. In acest caz procedeul poate fi mai simplu sau mai complicat dupa cum doriti.

Va sugerez sa incepeti intr-un mod simplu, astfel veti putea verifica daca aromoterapia vi se potriveste.
Va recomand cu caldura sa combinati aromoterapia cu orice alta tehnica de meditatie! Studiul miresmelor, reprezinta utilizarea abila si controlata a uleiurilor volatile, in scopul dobandirii si mentinerii sanatatii fizice si emotionale, a unei stari de bine.

Uleiurile volatile fie sunt aplicate pe piele, fie inhalate.
Mirosul este unul dintre cele mai puternice simturi ale noastre si poate avea un efect profund asupra procesului de vindecare si asupra capacitatii de eliberare si relaxare.
Unele arome pot stimula sau relaxa activitatea anumitor chakre, usurand astfel rezolvarea pe plan emotional si fizic a unor probleme specifice lor.

Aromoterapia reprezinta un domeniu de studiu interesant si vast.
Va recomand sa faceti cercetari mai amanuntite daca sunteti interesati.
Iata cateva moduri de folosire a uleiurilor volatile. Puteti adauga in apa cateva picaturi dintr-un ulei volatil, apoi incalziti apa, pentru a inhala vaporii.

Pune ti cateva picaturi de ulei in apa de baie, apoi cufundati-va in ea.
Adaugati picaturi de ulei volatil in uleiul sau lotiunea pentru masaj, cu care va masati pielea.
Puteti cumpara un aparat pentru difuzia acestor uleiuri(difuzor aromoterapeutic ) .
Descoperiti metoda care vi se potriveste cel mai bine si bucurativa de aceasta placere! In continuare voi enumera cateva din aromele ce pot fi folosite specific fiecarei chakra.

Pentru prima chakra aromele care pot fi folosite , pentru a o activa , pentru a reduce depresie, pentru a stimula circulatia si a genera caldura sunt cele de TRANDAFIR, IASOMIE, PACIULI si LEMN DE SANTAL.

Pentru a va ameliora legatura cu Pamantul, ati putea incerca CEDRUL. CUISOARELE sunt excelente pentru a disipa energiile blocate.

Pentru a doua chakra, aromele pot fi folosite pentru a echilibra trairile emotionale, pentru a ameliora digestia(capacitatea de "a scapa de", de a te elibera)si pentru a alina stresul sunt aroma de: PORTOCALA , VANILIE, MIGDALA AMARA, si LEMN DE SANTAL. Parfumul de YANG- YLANG stimuleaza senzualitatea si se foloseste adesea pentru " a crea atmosfera" unei intalniri romantice cu persoana iubita.

Pentru a treia chakra, cateva dintre aromele ce pot fi folosite pentru a spori capacitatea de eliberare, a stimula intelectul, a trata epuizarea mentala si fizica sunt cele de: LAMAIE, SALCAM, LAVANDA, ROZMARIN, SI DE PORTOCALA .

A cestea vor ajuta la stimularea si echilibrarea energiilor din a treia chakra.
Pentru a patra chakra, cea a inimi( ATUNCI CAND INIMA SE DESCHIDE INCEPE ADEVARATA VINDECARE).

Cu acest gand in minte, notati ca aromele folosite pentru a permite o vindecare mai importanta, pentru a induce armonie si echilibru, pentru a curata si linisti intreg organismul si pentru a spori vitalitatea sunt cele din : MENTA, SALVIE, MOSC, TUBEROZA, GIMBIR si TRANDAFIR.

Pentru a cincia chakra, aromele folosite pentru calmarea, linistirea, curatarea si purificarea ei sunt cele de : EUCALIPT, SMIRNA, LILIAC, SALVIE si FLOARE DE PORTOCAL.

Aromele folosite pentru curatarea si purificarea chakrei a sasea sunt cele de LAVANDA, GARDRNIE, MENTA, ROZMARIN SI IASOMIE.

Acestea activeaza simturile si ajuta la dobandirea unei noi perspective asupra lucrurilor, facandu-va sa vedeti limpede ceea ce se petrece in jurul dumneavoastra.

Aromele folosite pentru a reface, a stimula si a integra energiile chakrei a saptea sunt cele de LOTUS, CUISOARE, MENTA OLIBANUM SI SCORTISOARA.

Aceasta tehnica din terapia chakrelor , ca si cele care vor urma , face doar o trecere in revista a posibilitatilor de vindecare pe care le ofera curatarea constienta a campului energetic. Daca sunteti sensibili la una dintre terapiile mentionate , va recomand sa aprofundati cercetarea - sa cititi carti sa participati la cursuri.

Va trebui totusi sa faceti primul pas- si este evident ca acest lucru tocmai sa intamplat!

 12-11-2008
Psih. Daniel C. Muntean.

 CHAKRELE PUNTI DE CONEXIUNE INTRE CORP SI UNIVERS



 TERAPIA CHAKRELOR - DIACNOZA CHAKRELOR

Danykomio Clinique Therapy
Psihoterapie si Medicina Integrativa
Psih Daniel C.Muntean
Contact: mail danykomio@yahoo.com
tel 0722927176

Facebook 

 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro

joi, 15 decembrie 2016

ENERGIA HRANEI - CUM SA MANCAM CORECT SI CE PENTRU SANATATE






CUM SA MANCAM CORECT SI CE PENTRU SANATATE -CUM SI CE SA BEM PENTRU LONGEVITATE


Incepand cu acest articol, incepem un sir lung de descoperiri despre ce si cum e bine sa mancam, cat si ce e bine sa bem, cum sa combinam alimentele pentru a elimina anumite afectiuni pentru a ne mentine sanatatea si a fi tot timpul in forma.
Iata cateva recomandari de alimentatie facute exclusiv cu scopul de a maximaliza nivelul de energie si imbunatatirea starii de sanatate.

Adoptati-le asa cum va convine:
- mariti consumul de alimente "curate", si cu un nivel ridicat de energie, mai ales fructe, cereale si legume.
- alegeti alimente proaspete, naturale sau organice
- consumati moderat alcool
- renuntati la carnea de porc, somn sau tipar
- fierbeti mancarea un timp limitat, caldura excesiva si fierberea indelungata, neutralizeaza toate substantele nutritive
renuntati la conserve si alimente procesate si ... beti multa apa cam 2 litrii pe zi.
Energia hranei
În Occident alimentele sunt descrise ca având în componenţă diferite cantităţi de proteină, grăsimi, minerale, vitamine ş.a.m.d.
Valoarea nutritivă a alimentelor este reprezentată de suma ingredientelor chimice înainte de introducerea acestora în corp. Cu alte cuvinte, un aliment poate fi desfăcut în elementele sale constitutive iar apoi recreat prin sinteza de laborator.

În Orient alimentele sunt descrise ca având anumite calităţi cum ar fi: “răcesc” sau “încălzesc”, au diferite gusturi sau acţionează asupra corpului în anumite feluri.
Aceste informaţii au fost obţinute prin atenta observare a reacţiei corpului după ingerarea diferitelor alimente.
Valoarea nutritivă a unui aliment este dată de numărul de proprietăţi energetice care descriu acţiunea acelui aliment asupra corpului uman.
Aşadar în timp ce viziunea occidentală asupra alimentelor se bazează pe chimie, cea orientală seamănă mai mult cu alchimia.

Cea mai importantă categorie, în ceeea ce priveşte viziunea orientală asupra alimentelor, este temperatura.
În conformitate cu medicina orientală un aliment poate fi fierbinte, cald, neutru,răcoros sau rece. Ovăzul, carnea de pui şi ceapa, de exemplu, sunt calde; orzul, carnea de iepure şi salata verde sunt răcoroase. Noţiunile de cald şi rece din medicina orientală nu se referă la temperatura măsurată în grade Celsius ci la efectul pe care alimentul respectiv îl are asupra corpului după încheierea procesului de digestie.
Alimentele “răcoroase” direcţionează energia spre interior şi în jos, răcorind mai întâi părţile superioare şi exterioare ale corpului.

Alimentele “calde” mişcă energia în sus şi spre exterior, încâlzindu-ne astfel din interior spre exterior.
Alimentele foarte “fierbinţi” ne încălzesc intens iar apoi ne răcoresc prin transpiraţie. A cunoaşte “temperatura” alimentelor e foarte important în bucătăria orientală tradiţională.
Astfel, “caldul” curry este echilibrat prin combinarea cu “răcoritorul” castravete sau iaurt; “fierbintea” carne de miel e “răcorită” cu sos de mentă; supa de rădăcinoase ne încălzeşte iarna iar salatele ne răcoresc vara.
Nu există reguli absolute care să spună dacă un aliment e “cald” sau “răcoros“. Există însă nişte repere generale pe care ne putem baza.

Plantele care cresc mai greu (rădăcinoasele, ghimbirul, etc.) sunt ceva mai “calde” decât cele ce cresc mai repede (salata verde, dovleceii, etc.).
Alimentele cu un conţinut mare de apă sunt mai “răcoroase” (pepenele, castravetele, dovleceii).
Alimentele uscate sunt mai “calde” decât cele proaspete.
Legumele şi fructele tratate cu îngrăşăminte chimice pentru a creşte mai repede sunt mai “răcoroase” decât cele naturale.

Temperatura alimentelor poate fi influenţată de asemenea şi de metoda de gătire folosită. Iată efectele câtorva astfel de metode:
a. fierbere în aburi – răcoroasă/neutră
b. fierbere – neutră
c. prăjire uşoară – uşor caldă
d. fierbere la foc mic – caldă
e. coacere la cuptor – mai caldă
f. prăjire – fierbinte
g. prăjire la grătar – mai fierbinte

Alimentelor introduse în cuptorul cu microunde nu li se modifică temperatura energetică dar studii recente au arătat că alimentele suferă modificări la nivel celular care cauzează schimbări anormale în compoziţia sângelui şi scăderea sistemului imunitar. Aşadar cunoaşterea temperaturii energetice a alimentelor ne poate ajuta să ne echilibrăm dieta în funcţie de necesităţi.
Astfel persoanele cu constituţii reci au nevoie de diete ”calde” şi viceversa.

Gustul descrie o calitate esenţială a unui aliment, adică potenţialul care este eliberat prin intermediul alchimiei preparării hranei şi digestiei.

Fiecare gust provine dintr-o putere elementară şi se spune că intră într-un singur organ. Există cinci gusturi:

Sărat – aparţine elementului apă şi intră în rinichi

Acru – aparţine elementului lemn şi intră în ficat

Amar – aparţine elementului foc şi intră în inimă

Dulce – aparţine elementului pământ şi intră în splină

Picant – aparţine elementului metal şi intră în plămân

Deseori ne întrebăm dacă alimentul de care ne e poftă e bun pentru noi. Răspunsul e şi da şi nu. Când există un dezechilibru energetic în corpul nostru apare pofta, în încercarea de a corecta acest dezechilibru.

Gustul dulce ajută la întărirea Splinei astfel că atunci când avem poftă de ceva dulce, există un dezechilibru la nivelul Splinei noastre. Această poftă e bună în măsura în care ne “spune” că există un dezechilibru la nivelul Splinei care trebuie corectat.

În timp ce o cantitate moderată dintr-un aliment cu un anume gust se poate dovedi benefică pentru organul corespunzător gustului, prea mult, ca de obicei, strică, putând obţine în acest fel exact efectul contrar.
În societatea noastră unde alimentele sunt foarte condimentate, “prea mult” se poate consuma foarte uşor.

Gustul ne poate spune câte ceva şi despre acţiunea respectivului aliment:

Gustul sărat se deplasează spre interior şi în jos, atrăgând acţiunea alimentului către centrul corpului.

Gustul sărat umezeşte, înmoaie şi detoxifică, contracarând astfel întărirea muşchilor şi a glandelor.
Reglează echilibrul umezelii în corp, stimulează funcţia digestivă şi îmbunătăţeşte concentrarea.
Acest gust ajută la eliminarea excesului de umezeală prin acţiunea de întărire a rinichilor ca şi la rehidratarea corpului.

Gustul sărat în excess poate coagula sângele şi stresa Inima.

Gustul acru stimulează contracţia şi absorbţia. Are un efect astringent. De aceea se foloseşte în cazuri de pierdere de lichid cum ar fi transpiraţie, diaree şi hemoragii.
Contracarează efectele alimentelor grase, previne stagnarea şi ajută la absorbţia digestivă.

Gustul acru stimulează în special secreţia vezicii biliare şi a pancreasului şi în ciuda naturii acide a majorităţii alimentelor acre, efectul este de scădere a acidităţii intestinelor.
Alimentele acre activează sângele dar în exces pot produce retenţie prea mare de umezeală.

Gustul amar elimină şi usucă deoarece se mişcă în jos prin corp.
Îmbunătăţeşte apetitul, stimulează digestia şi elimină umezeala şi căldura.
Este folosit pentru reducerea excesului. Gustul amar acţionează în special asupra Inimii dar şi asupra Plămânului. În excess, gustul amar poate duce la pierdere de qi şi de umezeală.

Gustul dulce este de departe cel mai întâlnit pentru că toate alimentele îl conţin într-o măsură mai mare sau mai mică. Acest gust armonizează toate celelalte gusturi şi reprezintă punctul central al dietei noastre, stimulând uşor circulaţia qi-ului şi a sângelui.

Gustul dulce se regăseşte în majoritatea cărnurilor, plantelor, nucilor, lactatelor şi legumelor amidonoase şi are efect de tonifiere şi întărire. Alimentele dulci sunt folosite pentru tratarea deficienţelor şi a uscăciunii.
În exces, acest gust duce la formarea flegmei şi a căldurii. Zahărul rafinat slăbeşte sângele. Excesul de dulce trebuie evitat în condiţii de umezeală accentuată.

Gustul picant dispersează orice fel de stagnare şi susţine circulaţia qi-ului şi a sângelui. Stimulează digestia şi ajută la dispersarea flegmei.

Temperatura alimentelor cu gust picant trebuie aleasă cu mare grijă.
Multe alimente “fierbinţi” sunt atât de fierbinţi încât ajung să răcorească corpul prin transpiraţie.
Alimentele picante “calde” îşi menţin efectul un timp mai îndelungat fiind indicate în condiţii “reci”. Alimentele cu temperatură “răcoroasă” pot fi folosite când e prezentă căldura în exces.

Am văzut aşadar că fiecare gust corespunde unui anumit organ. De asemenea se spune că fiecare aliment îşi direcţionează efectele către un anume organ prin intermediul meridianelor energetice.

Migdalele, de exemplu, “intră” pe meridianul Plămânului iar nucile pe cel al Rinichiului.
Un aliment poate fie să tonifice o substanţă corporală sau funcţie (yin, yang, qi, sânge) fie să reducă influenţa unei stări patologice (stagnarea qi-ului, staza sângelui, umezeală, cald sau rece).
Migdalele, de exemplu, contracarează flegma iar nucile tonifică yang-ul.

Atunci când combinăm traseul energetic cu acţiunea terapeutică a alimentelor obţinem descrierea efectului său terapeutic.
Folosind exemplele de mai sus, putem spune deci că migdalele îndepărtează flegma din Plămân iar nucile tonifică yang-ul Rinichiului.
Ştiind aceste lucruri putem să includem în dieta noastră alimentele care ne sunt folositoare din punctul de vedere al nevoilor energetice personale.





 YIN SI YANG IN ALIMENTATIE  REGIMUL OSHAWA 7






Modul in care ne alegem alimentele si condimentele, cantitatile de mancare pe care le consumam, momentele de repaus alimentar sunt toti atatia factori de care depinde viguarea si vitalitatea noastra.
Alimentele sunt principala sursa de energie pentru organismul uman si este de la sine inteles ca fara combustibil chiar si cel mai bun angrenaj devine nefunctional. Atunci cand se vorbeste de "hrana adevarata", multi se gandesc, din pacate, la o alimentatie de tip carnivor "asezonata" de cele mai multe ori cu mult alcool.
Aceasta impresie exista nu numai la romani, ci si la majoritatea europenilor dar, cu toate astea, alimentatia pe baza de carne nu este cea mai indicata pentru a ne mentine sau a deveni sanatosi.
Descoperirile de ultima ora in domeniul alimentatiei, mai ales cele referitoare la vitamine, oligoelemente, enzime si fitohormoni au dus la o schimbare radicala a conceptiei despre alimentatie.
Se pune accentul din ce in ce mai mult pe naturism,pe alimentatia ecologica.
In urma unor observatii atente, care au fost efectuate in mii de cazuri, s-a observat ca vegetarienii, mai ales cei care consuma multe cruditati, au o medie de viata mai mare, isi pastreaza viguarea pana la varste inaintate,sunt mult mai putin predispusi la afectiuni cum ar fi cancerul, scleroza in placi, boli hepatice si intestinale, etc.
In plus, alimentatia vegetariana este foate prielnica activitatii intelectuale; doar cateva nume ilustre de vegetarieni cum ar fi:Einstein, Newton sau Darwin sunt suficiente sa ne dam seama de realitatea acestui fapt.
Multe religii intre care si cea crestin-ortodoxa recomanda alimentatia lacto-vegetariana. Despre alimentatia sanatoasa vom discuta si in articolele urmatoare.
In continuare vom aborda REGIMUL OSHAWAce are virtuti de regenerare si de echilibrare a potentialului vital.
Alimentele pot fi clasificate, din punct de vedere al incarcaturii lor energetice, in alimente care amplifica energia YANG in fiinta si alimente care amplifica energia YIN.
Din acest motiv, alimentele au fost clasificate de parintele macrobioticii, medicul George Oshawa, in alimente cu caracter YANG si alimente cu caracter YIN.
Doctorul Oshawa a pus la punct o serie de regimuri alimentare, bazate in mare masura pe cereale, menite sa sporeasca in fiinta energia Yang.
Cel mai celebru dintre aceste regimuri, cunoscut si sub numele "de regimul 7 Oshawa", sau simplu "regimul Oshawa", are o durata de 10 zile si este compus doar din cereale Yang: grau integral, orez integral, mei si hrisca.
Aceste cereale sunt consumate fierte(o parte cereala la trei parti apa), sau coapte, sarate dupa gust(cu sare de mare), fara a mai consuma nimic alceva in rest, decat apa(minim 2 litrii pe zi) si atunci cand este necesar anumite plante medicinale.
Regimul Oshawa este recomandat in primul rand persoanelor care au o constitutie mai inclinata spre supraponderabilitate, care au exces de grasime si tesut adipos, persoanelor cu un dezechilibru de tip Yin, bolnavilor cronici(cancer, diabet, etc)
Pentru cei alergici la gluten , pot inlocui graul cu orz sau ovaz. In perioada de pauza se pot consuma: varza alba, linte, papadie, laptuca, andive, praz, naut, patrunjel, morcov, alge marine, soia, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, seminte de susan, mere, nuci, fragi, mure, stafide, polen, menta, musetel, rosmarin, pelin, ginseng.

Atentie! Este un regim terapeutic cu pronuntat caracter de detoxifiere al organismului !

Tabel alimente Yin-Yang



Yin (-) Yang (+)
Cereale Moderat yin: porumb
Extrem de yin: cereale încolţite, pâine albă, produse de patiserie din făină albă
Moderat yang: grâu, orez, orz, ovăz, secară
Accentuat yang: hrişcă, mei
Extrem de yang: germeni de cereale, orez sălbatic
Legume Moderat yin: salată verde, ardei kapia, ardei gras, păstârnac, frunze de ţelină, untişor, linte, bob, mazăre verde
Accentuat yin: fasole, ciuperci, sfeclă roşie, gogoşar, usturoi
Extrem de yin: roşii, vinete, cartofi, castraveţi, bame
Moderat yang: varză albă, ceapă, ridichi, dovlecei, fasole verde, frunze şi rădăcini de păpădie, napi, gulii, rădăcină de ţelină, spanac, anghinare, varză de Bruxelles
Accentuat yang: andive, conopidă, broccoli, dovleac, soia, năut, creson, alge marine, ceapă roşie, rădăcină de pătrunjel, morcovi, praz, urzici, varză creaţă
Extrem de yang: varză roşie
Fructe Moderat yin: căpşune, caise, cătină albă, roşcove, dude, coarne, struguri, măsline verzi
Accentuat yin: cireşe, grepfrut, lămâi, pepene galben, prune, vişine, curmale, smochine, miez de nucă de cocos
Extrem yin: ananas, papaya, mango, portocale, mandarine, pere, piersici, pepene verde, arahide
Moderat yang: stafide, fragi, mure, gutui, coacăze negre, rodii, măsline negre, castane
Accentuat yang: mere, afine, zmeură, merişor, coacăze roşii, fructe de dracilă, nuci, alune
Extrem yang: mere pădureţe, migdale, fistic
Lactate Moderat yin: lapte dulce, lapte bătut, sana, zer, iaurt, chefir, caşcaval Camembert
Accentuat yin: brânză de vaci, lapte de bivoliţă, caş dulce, urdă dulce, caşcaval tare
Extrem yin: smântână, unt, brânză topită, caşcaval moale
Moderat yang: lapte de capră, brânză de Olanda, Roquefort, şvaiţer Gruyere
Accentuat yang: brânză de capră, unt clarificat (ghee)
Carne, peşte Moderat yin:
Accentuat yin:
Extrem yin:
Moderat yang: creveţi, heringi, somon, sardine
Accentuat yang: icre, caviar
Extrem yang: fazan
Condi-mente Moderat yin: fenicul, măghiran
Accentuat yin: oţet din lemn, roiniţă, vanilie
Extrem yin: seminţe de mac
Moderat yang: nucşoară, mărar, anason, cimbrişor, ceapă, arpagic, tarhon, mentă, frunze de pătrunjel, muştar alb, leuştean, leurdă
Accentuat yang: ardei iute, busuioc, cimbru, chimen, coriandru, cicoare, şofran, salvie, dafin, hrean, muştar negru, piper, usturoi, scorţişoară, cardamom, schinduf
Extrem yang: rozmarin, cuişoare, sovârf, ghimbir, ghinţură, sare marină nerafinată
Băuturi Moderat yin: apă, sifon, ceai de măceşe, ceai de cătină
Accentuat yin:
Extrem yin:
cafea, ciocolată, coca-cola, sucuri de fructe yin, sucuri cu zahăr, alcool
Moderat yang: cafea de năut, cafea de cicoare, ceai japonez (Bancha), ceai de muşeţel, pelin, cimbru, cimbrişor, rozmarin
Accentuat yang: ceai de busuioc, suc de mere
Extrem yang: ginseng
Alte produse Moderat yin: drojdie, miere
Accentuat yin: zahăr brun, oţet de mere, borş, ulei de nucă de cocos
Extrem yin: ciocolată, cacao, zahăr, frişcă, jeleuri, murături, îngheţată, sirop, pastă de tomate, marmeladă, bomboane, unt de arahide
Moderat yang: halva de susan, halva de floarea-soarelui, ulei de măsline, ulei de porumb, ulei de migdale
Accentuat yang: ouă fecundate, ulei de rapiţă, ulei de muştar, ulei de ricin, ulei de soia presat la rece, pastă de susan (tahini), seminţe de dovleac, seminţe de floarea-soarelui
Extrem yang: polen apicol, seminţe de susan, ulei de susan, ulei de floarea-soarelui presat la rece



 14 - 11 - 2008
 psih. Daniel C. Muntean.

 ARTA DE A MANCA- POSTUL CA TRATAMENT

Danykomio Clinique Therapy
Psihoterapie si Medicina Integrativa
by psih Daniel C.Muntean
Contact:
mail danykomio@yahoo.com
tel 0722927176
Facebook


 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro

miercuri, 14 decembrie 2016

ARTA DE A MANCA



                      CUM MANCAM? CE MANCAM? SI CAND MANCAM?




La a doua si a treia intrebare se poate raspunde foarte usor, vom urmari sa mancam preponderent hrana "vie" pentru ca suntem fiinte vii, iar la cealalta intrebare raspunsul este ca vom manca atunci si numai atunci cand ne este cu adevarat foame. Ce-ar insemna hrana "vie"?
Este hrana care respecta doua principii:

1) daca o pui in pamant creste dand nastere la o noua planta sau un nou copac(de exemplu seminte si cereale integrale si sanatoase, fructe si legume aflate intr-o stare cat mai apropiata de starea lor naturala}si
2) mancam produsul nu producatorul(de exemplu mancam ouale dar nu gaina, mancam laptele dar nu vaca}.

                                                    Cand mancam?

Vom urmari sa mancam doar atunci cand ne este foame.
In urma statisticilor realizate, s-a constatat ca omul mananca mai mult decat ii este necesar.
In asemenea situatii, organismul va depune un efort substantial pentru a administra si elimina surplusul de alimente. Organele excretorii vor fi suprasolicitate si, lucrand mult timp la supra efort, vor avea de suferit.
Organismul isi preia din hrana ingurcitata doar ceea ce ii este necesar si numai in cantitatea suficienta pentru a-si indeplini functiile sale.
Restul de substante sunt eliminate.

Daca nu se reuseste eliminarea lor in timp util, se cauta o metoda de a le stoca in organism intr-o forma care sa nu deterioreze prea mult sanatatii corpului. De exemplu, s-a constatat ca in ceea ce priveste sarea, omului ii sunt necesare doar 2 grame pe zi.
Daca se consuma mai mult de 2 grame pe zi, surplusul va fi eliminat ceea ce inseamna o solicitare suplimentara si total inutila a rinichilor.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste hranirea, trebuie sa tinem cont de ritmurile functionarii corpului.
Exista un timp de "alimentare", un timp de "asimilare" si un timp de "eliminare". A te hrani in timpul ciclului de eliminare este o violentare puternica a structurii corpului.

Eate necesar sa cunoastem aceste cicluri si sa intervenim in sensul ajutorarii lor.
In timpul ciclului de hranire sau "alimentare" vom desfasura actiunea de a manca. Acest ciclu incepe de obicei in jurul orei 12 si dureaza pana la ora 20.

Ciclul de similare incepe in general la ora 20 si tine pana la ora 4 dimineata. Ciclul de eliminare incepe de la ora 4 si dureaza pana la ora 12.

Ca atare, este absolut necesar, sa ne respectam corpul cu care suntem inzestrati si sa-l ajutam in munca de asimilare a nutrientilor si eliminare a substantelor toxice.

Respectand aceste cicluri biologice, vom ajuta foarte mult organismul in munca sa.
Si macar din respect pentru munca alcuiva (a corpului), daca nu din respect pentru noi insine, merita sa tinem cont de aceste cicluri, mai ales acum cand le cunoastem.
Un moment in care nu trebuie sa mancam este atunci cand suntem suparati sau tristi. In aceste momente digestia este mult ingreunata.
Va puteti limita la cel mult cateva fructe.

                                              Cum mancam?
Daca am ajuns la unele concluzii in legatura cu momentele in care este potrivit sa mancam, vom urmari, in continuare raspunsul la o alta intrebare si anume:

                                               Cum mancam?

Ca a atare este absolut necesar ca actul de a manca sa devina un act pe deplin constient.
De regula, in general nu suntem constienti decat arareori de ceea ce facem.
Cand mancam, citim ziarul sau ne uitam la televizor.
Cand mergem pe strada, ne gandim la tot felul de lucruri, numai la actiunea de a merge nu ne gandim, s.a.m.d. A deveni constienti de ceea ce facem atunci cand facem este deja o actiune profunda, care ne poate transforma uluitor de repede in fiinte elevate.

Astfel, actul de a manca trebuie consacrat, ca de altfel orice alta actiune pe care o realizam.
Consacrarea actului de a manca , favorizeaza impregnarea subtila a alimentelor cu o energie benefica suplimentara, pura si revitalizanta, care va actiona asupra corpurilor noastre subtile.

Se stie ca orice aliment are o energie subtila specifica tipului sau.
Cu cat un aliment este mai aproape de starea lui naturala cu atat aceasta energie subtila este mai puternica si mai pura.
Cu cat hrana este mai mult prelucrata fizico-chimic cu atat energia subtila a alimentelor care o compun se diminueaza.
Pornind de la aceasta observatie, inteleptii considera ca un aliment este degradat nu numai atunci cand starea lui fizica este deteriorata (a putrezit sau a suferit alte alterari), ci mai ales atunci cand, din punct de vedere al energiei sale subtile,el nu mai prezinta nici un interes.

Voi prezenta in continuare, cateva reguli generale cu privire la alimentatie.

-Nu mancati decat atunci cand va este cu adevarat foame.
-Nu umpleti stomacul. La o masa trebuie sa umplem doar jumatate din volumul acestuia cu hrana solida, un sfert cu lichide si un sfert sa ramana gol.

In aceste conditii, digestia se va desfasura foarte usor si reidurile toxice vor fi mult mai putine. Daca stomacul ar fi plin pana la refuz, el nu va mai putea contracta si dilata cu usurinta muschii care il compun.

Ca atare, multe alimente vor suferi o digestie partiala si vor fi eliminate din organism, insa nu inainte de a ne intoxica cu produsii secundari ai unei digestii partiale.
-Nu mancati niciodata ceea ce nu va place.
-Mestecati bine hrana inainte de a o inghiti.
-In alimentatie trebuie sa predomine fructele si legumele proaspete.
La fiecare masa este necesar sa consumati salate.
Fructele se consuma intodeauna inaintea celorlalte alimente sau la cel putin o ora dupa ce ati mancat.

-Nu consumati alimente fierbinti sau prea reci.
-Nu consumati mai mult de 4-5 alimente la o masa.

Obisnuiti-va sa consumati o hrana simpla cat mai putin sofisticat preparata.
-Evitati discutiile in timpul mesei si, mai ales nu vorbiti cu gura plina.
-Postiti o zi pe saptamana.

Si nu uitati noi gandim in functie de ceea ce mancam si devenim ceea ce gandim.

 POSTUL CA TRATAMENT



Postul este cel mai vechi tratament cunoscut si cel mai eficace posibil.
Cand un animal se inbolnaveste, primul lucru pe care-l face este sa nu mai manance, posteste.
Cine are febra posteste automat.
Postul inseamna curatire, indeparteaza cauza bolii, inlesneste eliminarea toxinelor, reziduurilor, depozitelor, mai repede si mai radical decat orice alt tratament medicamentos.
Stari grave de sanatate pot fi ameliorate sau vindecate cu ajutorul postului. Parintele medicinei tuturor timpurilor, HIPOCRATE, spunea: "cu cat il hraniti mai bine pe bolnav, cu atat il daramati mai mult".
In vechime, conform BIBLIEI, se postea mult, PENTRU CA NU SE URMAREA NUMAI SANATATEA CORPORALA, CI SI INBINAREA LUI CU RUGACIUNILE CE ADUCEAU BINECUVANTAREA SPIRITULUI.
Desigur ca, pentru utilizarea POSTULUI TERAPEUTIC, este nevoie de o indrumare, dar nu de o supraveghere permanenta.
In tara noastra postul este putin cunoscut si utilizat ca metoda de tratament.
De aceea vreau sa descriu in amanuntime si felul in care poate fi facut si ce reguli trebuie respectate, pentru ca sa nu apara efecte neplacute in timpul curei.
Exista un moment periculos in desfasurarea postului, si anume, sfarsitul curei.
Trecerea la alimentatia obisnuita nu trebuie sa fie brusca si rapida, cu mese cantitative si foarte consistente.
Daca durata postului a fost deosebit de mare un exces alimentar poate provoca moartea.
Se incepe cu un regim de lichide care se inlocuieste treptat cu mese mici si usuare, apoi din ce in ce mai consistente pana la atingerea normalitatii.
Respectiva perioada trebuie sa dureze tot atata timp cat a tinut si postul, perioada ce este numita STINGEREA POSTULUI.
Cine tine seama de aceasta regula nu va avea surprize neplacute.
De remarcat ca si daca nu tineti post continuu, insanatosirea va fi cu atat mai completa cu cat cele doua perioade POSTUL PROPRIUZIS SI STINGEREA LUI dureaza cat mai mult timp posibil.
Respectarea stricta a egalitatii este decisiva pentru vindecare.
Practicarea postului si adoptarea unui regim macar partial de cruditati ar trebui sa devina un lucru obisnuit in viata oricarui om rational.
Sanatatea este, cu siguranta, ceva ce isi doreste fiecare, acest aspect trebuie sa fie clar pentru oricine are mintea limpede.
Secretul sanatatii este o alimentatie naturala bogata in fructe si legume sub forma proaspata.
Pentru ca nu intamplator postul incepe pe Luna in descrestere trebuie de luat in seama ca Luna in scadere dezintoxica si spala, elimina si curata, usuca, consolideaza, indeamna la actiune si la folosirea energiei.
Forta este cu atat mai mare cu cat Luna noua este mai aproape.
DEZINTOXICATI-VA!


ENERGIA HRANEI - REGIMUL OSHAWA

 Psih. Daniel C. Muntean.
 09-03-2009


Danykomio Clinique Therapy
Psihoterapie si Medicina Integrativa
by psih Daniel C.Muntean
Contact: mail danykomio@yahoo.com
tel 0722927176
Facebook


 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro

marți, 13 decembrie 2016

SUBCONTIENTUL FORTA ASCUNSA A MINTII







PUTEREA MINTII SUBCONSTIENTE-FORTA INTERIOARA CE TRANSFORMA TIPARELE MENTALE-




In acest articol vom discuta despre puterea mintii noastre subconstiente si cum o putem folosi, pentru a deveni aliatul nostru.Pentru a intelege si m ai bine cum putem sa ne imbunatatim starea de sanatate cu ajutorul subconstientului, trebuie inteles de la inceput, ca mintea noastra subconstienta nu deosebeste adevarul de minciuna sau binele de rau.
Subconstientul nostru nu face niciodata judecati critice.

El accepta tot ceea ce i spunem si creeaza realitatea pe care o traim in functie de convingerile noastre. Mintea subconstienta nu stie decat DA.

Ea ne iubeste suficient de mult pentru a ne oferi tot ceea ce ii transmitem prin afirmatiile noastre.
Din fericire ,noi avem posibilitatea de a face alegeri.
Ca exemplu , daca optam in limbajul nostru pentru ganduri de saracie, subconstientul trage concluzia ca acesta este lucrul pe care ni-l dorim.

De aceea, el va continua sa ne ofere aceasta saracie(cu toate conditiile negative care intra sub incidenta acestui concept), pana cand noi shimbam gandurile , cuvintele si convingerile cu altele pozitive.
Un alt exemplu, amintind ce am spus la inceput, ca mintea noastra subconstienta nu deosebeste adevarul de minciuna sau binele de rau, nu este bine sa ne depreciem niciodata prin propriile noastre cuvinte, de genul:"Ce prost sunt", "Mi-e rau", etc.

Daca folosim astfel de expresii, mintea noastra subconstienta le va prelua si dupa o vreme vom ajunge sa ne simtim asa cum ne-am exprimat.


Toata lumea are unele obiceiuri care pot fi depasite. Sa zicem de exemplu, ca ai obiceiul de a te plange sau de a gasi defecte la tine sau la ceilalti, sau obiceiul de a crede ca tu nu ai abilitatile celorlalti , sau de a simtii ca nu esti la fel de bun ca altul, sau ca nu te poti baza pe tine insuti, sau de a nutri orice fel de ganduri asemanatoare sau ganduri de neputinta.

Acestea trebuie alungate imediat si in locul lor puse ganduri pozitive pline de forta benefica. Aminteste-ti ca de fiecare data cand gandesti despre tine ca esti slab, intr-un anume fel, tu faci sa fi asa.
Starile noastre mentale ne fac ceea ce suntem.Observa-te si vezi cat de mult timp irosesti ingrijorandu-te , framantandu-te si plangandu-te.

Cu cat faci mai mult aceste lucruri cu atat este mai rau pentru tine si cei din jurul tau. Exact in momentul in care esti constient ca ai un gand negativ scimba-l imediat cu unul pozitiv.
Daca incepi sa te gandesti la esec, gandeste-te la succes.

Gandul este puterea conducatoare a tuturor vibratiilor vietii si iubirea de sine este cel mai important lucru pe care il poti face, intrucat atunci cand te iubesti pe tine insuti, tu nu ti mai poti face rau nici tie ,nici celorlalti.
Este extrem de important sa invatam sa ne concentram.
Pentru a avea cel mai mare succes intr-o directie trebuie sa fi capabil sa-ti concentrezi toata mintea asupra ideii la care lucrezi.

Persoana care poate sa se concentreze foloseste toate gandurile constructive si le inlatura pe cele distructive.
Subiectul fiind vast, se va intinde pe durata a m ai multe articole.
Va reamintesc ca in paginile siteului www.danykomio.ro gasiti exercitii de relaxare si meditatie pentru schimbarea tiparelor mentale si nu numai..

  .Psih.Daniel C. Muntean
       19-10- 2009

Danykomio Clinique Therapy
Psihoterapie si Medicina Integrativa
by psih Daniel C.Muntean
Contact: mail danykomio@yahoo.com
tel 0722927176

 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro

duminică, 4 decembrie 2016

REIKI- CE ESTE SI CUM ALEGETI UN MAESTRU REIKI


                      REIKI- CE ESTE SI CUM VA ALEGEI UN MAESTRU REIKI




A fi Maestru REIKI nu inseamna doar sa stii cum sa faci cuiva un acordaj sau cum sa tii un curs Reiki. 
Aceasta implica si cum sa stii sa conduci pe cineva catre implinirea sa personala si spirituala- fara al judeca, fara ai impune restrictii, ci cu iubire si compasiune. 

Rolul Maestrului Reiki este acela de profesor respectat - cineva care cunoaste Reiki sub toate aspectele. 
Aceasta presupune o persoana care sa traiasca Reiki ca pe o parte esentiala a vietii zilnice, avand in acelasi timp ,suficiente cunostinte si experienta pentru a folosi Reiki in diverse moduri. 
Maestri Reiki vin de pe cai diferite ale vietii, iar aceasta diversitate presupune ca trebuie sa existe undeva un Maestru Reiki al carui mod de predare sa va atraga si care, prin urmare, va fi tocmai persoana potrivita sa va ghideze de-a lungul drumului dumneavoastra Reiki. 
Dupa ce v-ati hotarat sa urmati un curs Reiki, urmatoarea decizie importanta este, ce Maestru alegeti pentru a face acest pas, care va va schimba viata. 

Este o alegere pe care trebuie sa o faceti singuri. In ultimii ani a crescut considerabil numarul de Maestri Reiki, asa ca aveti de unde alege si este bine sa va simtiti perfect multumiti in legatura cu alegerea facuta. Trebuie sa va ascultati instinctele.
 Daca aveti indoieli, mai cautati. Unii oameni strabat distante mari pentru a ajunge la Maestrul care li se potriveste. Un lucru esential este sa vorbiti sau sa faceti un tratament sau mai multe , cu Maestrul respectiv. 
Reiki este foarte special, asa ca incepeti cu dreptul prin gasirea Maestrului care vi se potriveste. Maestrii care predau au nevoie de o experienta bogata atat in ceea ce priveste tratamentul, cat si dezvoltarea personala, astfel incat sa va poata instrui si sprijini. 

Este foarte importanta ascendenta Maestrului. Care este "arborele genealogic" al Maestrului, inapoi pana la dr. Usui Daca nu ajunge pana la dr. Usui, atunci nu va ofera Reiki.

                                                Cat dureaza instruirea? 
                       




Unii Maestri fac acordaje in spectacole de tip Minte/Trup/Spirit si gata! Ati terminat. 
Asa ceva va doriti? 
Poate preferati sa luati lucrurile mai lent, sa fiti instruit, sa primiti sprijin, sa aveti timp RIpentru a pretui si asimila energiile. 
In alta ordine de idei- Maestrul va ofera posibilitatea de a mentine contactul si va fi disponibil pe masura ce progresati in Reiki? 
Unii Maestri fac acordaje si apoi dispar. Avand in vedere mijloacele moderne de comunicare, respectiv e-mailul sau telefonul mobil, nu ar trebui sa fie o problema mentinerea unei legaturi. 

In urma unui curs Reiki veti primi o diploma, ea reprezinta dovada ca ati fost initiat. Daca decideti sa parcurgeti gradul urmator cu un alt Maestru, veti avea nevoie sa ii furnizati dovada ca aveti initierea la gradul anterior. 

De mentionat faptul ca unii Maestrii lucreaza doar cu grupuri mici, ceea ce le permite sa se ocupe la nivel personal, in timp ce altii formeaza grupuri mari, iar unii dintre ei au cativa fosti elevi pentru a-i ajuta. 

Poate preferati sa faceti parte dintr-un grup mic, dintr-unul numeros sau ceva intre. 
Concluzia este urmatoarea : faceti o alegere pe baza informatiilor adunate , dar asigurati-va ca va simtiti impacati cu ea, chiar daca inseamna sa asteptati pana ce apare 
Maestrul potrivit pentru dumneavoastra.
Paih. Danil C, Muntean 03 03 2010





 Psih. Daniel C. Muntean-.este consultant in domeniul REIKI si Maestru REIKI in sistemele traditionale de vindecare Reiki Usui, Reiki Tibetan si Karuna Reiki , avand cincisprezece ani de experienta in practica si predarea acestei stravechi arte de vindecare .
Si- a inceput calatoria de descoperire  personala in ani `90 dezvoltandu-siabilitatile  de canalizare a energiei .
Principalele sale preocupari si domenii de activitate   sunt vindecarea mintii si a corpului si dezvoltarea spirituala.

A continuat sa si extinda cunostintele si experienta studiind psihologia, (licentiat in psihologie, cu formare ca Psihoterapeut in  Terapia de Relaxare  Ericksoniana,  Hipnoza Clinica si Deep Memory Process Regression Therapy), Psihodrama , Tehnica Radianta , Tehnici de meditatie si vizualizare, terapii corporale si alte tehnici si metode ce promoveaza intelegerea, dezvoltarea personala si perspectiva holistica asupra persoanei.



        Psihoterapie si Medicina Integrativa
             by psih. Daniel C.Muntean
                  Tel: 0722927176
          email: danykomio@yahoo.com

 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro