luni, 19 decembrie 2016

CHAKRELE - PSIHOLOGIE ENERGETICA

CHAKRELE PUNTI DE CONEXIUNE INTRE CORP SI UNIVERS
Inainte de a incepe descrierea chakrelor si metodelor terapeutice de purificare si echilibrare energetica a lor, doresc sa fac o precizare: premisa care sta la la baza procesului terapeutic, in terapia chakrelor care porneste de la un concept major al fizicii cuantice conform caruia - TOTUL ESTE ENERGIE - suntem facuti din energie si existam prin energie. 

Ceea ce, pentru inteleptii mistici care au trait cu mii de ani inaintea noastra, era un adevar incontestabil, dupa multe cercetari (Albert Einstein si David Bohm) este recunoscut ca adevar. Tot ceea ce exista este energie si exista din si prin CAMPUL DE ENERGIE UNIVERSALA care este infinit, nelimitat, inteligent si contine in SINE toate formele, manifestate si nemanifestate. 

Tot asa si fiinta umana este o parte fascinanta din imensitatea CAMPULUI DE ENERGIE UNIVERSALA si exista o conexiune invizibila prin care suntem legati cu toate partile sale.

CHAKRELE sunt puncte de conexiune sau punti de legatura intre corp si energiile subtile ale Campului de Energie Universala.

Ele primesc transforma si dirijeaza forme diferite de energie subtila din Campul de Energie Universala in campul de energie individuala.



Fiecare chakra majora a corpului uman este un centru de energie rotitoare pozitionat in cate un punct ( sapte la numar), de la baza coloanei vertebrala si pana la  crestetul capului .

De asemene fiecare chakra trimite energie la anumite organe , corespunde unui anumit aspect al personalitatii si rezoneaza , cu unul din cele sapte principii universale care au legatura cu supravietuirea, creativitatea, identitatea, iubirea , exprimarea, intelegerea, sau transcendenta.

Chakrele codifica experientele in , la fel cum amintirile sun codificate chimic in neuroni.
Se considera ca fiecare eveniment emotional important este inregistrat si imprimat de energiile chakrelor.


Prima chakra - CHAKRA RADACINII(MULADHARA) se afla la baza coloanei vertebrale, la barbati, si intre ovare, la femei. Ii corespunde culoarea ROSU, nota muzicala DO, element PAMANT, simt MIROS, organe coordonate SISTEMUL IMUNITAR, COLOANA SI INTREGUL SISTEM OSOS DINTI, PICIOARELE, ANUS. 

Proasta functionare poate cauza sciatica, varice, dureri cronice de şale, tumorisau cancer de rect, boli auto imune, anemie, probleme genicologice, depresie. 
Aspectul negativ produs de blocajul acestei chakre este FRICA.

A doua chakra - CHAKRA SPLINEI(SVADHISTHANA) se afla in regiunea ombilicului (la aproximativ doua degete sub ombilic). 
Ii corespunde culoarea PORTOCALIU, nota muzicala RE, element APA, simt GUSTUL, organe coordonate ORGANELE SEXUALE, GLANDELE MAMARE, INTESTINUL GROS, RINICHII, APENDICELE, VEZICA URINARA, PROSTATA, SISTEMUL LIMFATIC, PIELEA SI TOATE FLUIDELE DIN CORP. 

Prin functionare necorespunzatoare poate produce disfunctie sexuala, tulburari ale functiei de reproducere, fibroame, alergii, afectiuni dermatologice, hemoroizi, probleme cu prostata si vezica urinara, placere exagerata obtinuta prin mancare sau sex. 
Aspectul negativ produs deblocajul acestei chakre este VINOVĂŢIA.

A treia chakra - CHAKRA PLEXULUI SOLAR(MANIPURA) se afla sub piept, in zona stomacului. Ii corespunde culoarea GALBEN, nota muzicala MI, element FOC, simt VAZUL, organe coordonate SISTEMUL DIGESTIV, STOMAC, FICAT, PANCREAS, DUODENUL, INTESTINUL SUBTIRE, SISTEMUL NERVOS SIMPATIC, DIAFRAGMA. 

Proasta functionare poate cauza tulburari digestive, indigestie, ulcer gastric sau duodenal, anorexie, bulimie, pancreatita, diabet, probleme intestinale, artrita, disfunctie hepatica, grasime dispusa in regiunea de mijloc a corpului. 

Aspectul negativ principal produs de blocajul acestei chakre este RUSINEA.

A patra chakra - CHAKRA INIMII (ANAHATA)localizare in dreptul inimii, centrul pieptului. Ii corespunde culoarea VERDE, nota muzicala FA, element AER, simt TACTIL, organe coordonate INIMA, PLAMANII, UMERII SI BRATELE. 

Proasta functionare poate duce la boli cardiovasculare (congestie, infarct miocardic), instabilitate emotionala, tulburari de respiratie, astm, alergie, cancer pulmonar, pneumonie, cancer mamar, dureri de umeri sau in regiurea toracala a spatelui. 

Aspectul negativ principal produs de blocajul acestei chakre este TRISTETEA.

A cincea Chakra - CHAKRA GATULUI(VISSHUDHA) localizare la baza gatului. Ii corespunde culoarea ALBASTRU AZURIU, nota muzicala SOL, element ETER (AKASA), simt AUZUL, organe coordonate GATUL, COARDELE VOCALE, URECILE. 

Proasta functionare poate cauza dificultati de comunicare sau vorbire, balbaiala, disfunctii ale tiroidei, ganglioni inflamati in zona gatului, afectiuni ale gingiei, ulceratii ale gatului si ale gurii, scolioza, laringita, dureri cronice de gat, probleme ale articulatiei temporo-mandibulare, depresie. 

Aspectul negativ principal produs de blocajul acestei chakre este MINCIUNA.

A sasea chakra - CHAKRA CELUI DE AL TREILEA OCHI (AJNA) se afla in mijlocul fruntii, intre cele doua sprancene. Ii corespunde culoarea INDIGO, nota muzicala LA, element LUMINA, simt INTUITIA, organe coordonate sistemul nervos, creierul, ochii, urechile, sinusurile, nasul, fata. 

Proasta functionare poate cauza afectiuni oculare, dureri de cap, tumori cerebrale, cheaguri de sange, tulburari neurologice, orbire, surditate, probleme ale coloanei vertebrale, atacuri de apoplexie, dificultati de invatare, incordare, lipsa capacitatii de concentrare, confuzie mentala. 

Aspectul negativ principal produs de blocajul acestei chakre este ILUZIA.

A saptea chakra - CHAKRA COROANEI(SAHASRARA) se afla localizata deasupra crestetului capului. Ii corespunde culoarea VIOLET DESCHIS, ALB, AURIU, nota muzicala SI, element ENERGIA COSMICA, organe coordonate creierul, cortexul cerebral, ochiul drept, sistemul nervos. 

Proasta functionare poate cauza cancer osos, afectiuni ale scheletului, boli ale sistemului muscular si nervos (scleroza multipla si boala Lou Gehring), tulburari genetice, probleme cerebrale, disfunctii ale glandei pineale (epifizei), Alzheimer, Parchinson, scrizofrenie, epilepsie, sensibilitate la lumina. 

Aspectul negativ principal produs de blocajul acestei chakre este ATASAMENTUL.


Exista doua grupe de chakre secundare, situate la maini si la picioare.

CHAKRELE PICIOARELOR localizate in bolta planetara(scobitura de la talpa piciorului) si au ca functie mentinerea legaturii cu pamantul si elibereaza din corp energia uzata si blocata. 

Dezechilibrul acestor chakre genereaza lipsa " legaturii cu pamantul",stare de derutare, incapacitate de reprezentare a realitatii, lipsa contactului cu realitatea, va poate face sa va simtiti derutat si aerian sau chiar sa aveti senzatia ca "va fuge pamantul de sub picioare".

CHACRELE MAINILOR sunt localizate in palma, la mijlocul distantei dintre degetul mare si cel aratator. Aici este sediul energiei creatoare- intervine cand inteprindem ceva. 

VINDECATORII SI TOTI CEI INITIATI IN REIKI ISI FOLOSESC MAINILE ATAT PENTRU A PRIMI, CAT SI PENTRU A COMUNICA INFORMATII SI ENERGIE CU EFECT VINDECATOR! 

Blocajul acestor chakre poate genera blocaje de inspiratie (blocajul scriitorului), opacitate in raport cu informatiile despre lume, incapacitate de a infatisa realitatea, scaderea capacitatii creatoare sau a puterii de vindecare, artrita.

Pentru ca sanatatea este cel mai importat lucru si la fel ca majoritatea oamenilor de pe aceasta planeta, si dumneavoastra aveti convingeri, tipare comportamentale, tulburari emotionale. 
O sa facem o incursiune in tot ce inseamna TERAPIE, pentru a va restabili echilibrul emotional, mental si fizic si prin aceasta, calitatea vietii dumneavoastra.
3-11-2008
 psih. . Daniel C. Munten 

 TERAPIA CHAKRELOR - DIACNOZA CHAKRELOR

  TERAPIA CHAKRELOR AROMOTERAPIE


Danykomio Clinique Therapy
Psihoterapie si Medicina Integrativa
by psih. Daniel C. Muntean
Contact
email: danykomio@yahoo.com
Tel: 0722927176


 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro