luni, 19 decembrie 2016

PSIHO - ANATOMIA CORPULUI ENERGETIC


   PSIHO-ANATOMIA CORPULUI ENERGETIC -
PSIHOLOGIE  ENERGETICA
Bun venit in calatoria spre calea vindecarii si transformarii, la toate nivelurile: fizic, mental, emotional si spiritual, prin explorarea campului energetic si a chakrelor!

Despre "energie" se vorbeste in foarte multe feluri, facandu-se referire la energia electrica, energia calorica, energia eoliana, insa definitia energiei este mult mai cuprinzatoare.

Multi fizicieni ai cuanticii au explicat ca, la nivel atomic, tot ceea ce exista in univers este energie, vibrind si oscilind cu frecvente diferite. Cu unele dintre aceste vibratii energetice suntem familiarizati: lumina, undele radio, razele x sau sunetul.


Toate acestea intra in spectrul electromagnetic, singura deosebire dintre aceste forme de energie ar fi ca fiecare oscileaza cu o frecventa diferita.

Asadar tot ceea ce exista este energie, inclusiv fiintele umane care se afla si ele in sfera energiei magnetice, fiecare celula, atom sau particula din corpul nostru vibreaza in functie de structura biocimica. 
Cu alte cuvinte, organismul uman ca intreg, ca si plantele si celelalte vietuitoare emit radiatii elecromagnetice, in jurul fiecarui sistem viu existind un camp bioenergetic propriu care il inconjoara.

Aceste campuri bioenergetice reprezinta chiar AURA BIOENERGETICA.



AURA - ARE LEGATURA ETIMOLOGICA CU CUVINTELE AOR, AOUR, AHOURA CARE IN DIFERITE LIMBI ORIENTALE INSEAMNA: LUMINA 


Aura este campul subtil de forma ovoidala, alcatuit din energii de diferite frecvente de vibratie corespunzatoare corpurilor subtile (energetice), camp care inconjoara corpul fizic vizibil al oricarei fiinte, si care se intinde pe distante variabile in functie de gradul de evolutie sau sanatate.

Acest camp de energie sau lumina care inconjoara complet corpul nostru fizic, este format din sapte straturi (campuri sau corpuri).

Corpurile care caracterizeaza fiinta umana in ansamblul ei sunt:

- corpul fizic

- corpul eteric sau bioenergetic

- corpul corpul emotional sau campul astral

- corpul mental

- corpul cauzal sau corpul astral

- corpul spiritual

- corpul cosmic sau corp vehicul intermediar

-         corpul atmic sau scanteia divina


CORPUL FIZIC - cel mai grosier, este caracterizat de frecvente de vibratie din cele mai joase. 
Fizica moderna a evidentiat faptul ca notiunea de materie neadecvata, caci de fapt chiar si ceea ce pare solid si palpabil, asa-zis material este la o ultima analiza tot energie vibratorie, postuland ca intreaga manifestare este vibratie. Aceasta revolutionare descoperire a stiintei este o realitate pe care traditiile spirituale autentice o cunosteau de mii de ani, transmitand-o prin initiere ezoterica celor capabili sa o inteleaga si sa o utilizeze pentru binele si evolutia omenirii.

CORPUL ETERIC - alacatuit din energii cu frecvente de vibratie mai inalte, are la randul sau o structura riguros organizata si coordonata, alcatuita din focare de energie:CHACKRA - ELE si canalele energetice (numite nadi-uri) cunoscute ca meridiane energetice. 
Acest corp a putut fi pus in evidenta prin metode stiintifice, iar energiile sale pot fi actualmente vazute cu ajutorul electrografiei, a fotografiilor tip KIRLIAN, precum si prin metode computerizate de vizualizare in dinamica a culorilor.

CORPUL ASTRAL - care este si mai subtil, energiile sale componente vibrand pe frecvente si mai inalte. 
La nivelul acestui corp se integreaza toate trairile, starile fiintei umane, starile si calatoriile din timpul visului, precum si experientele uluitoare relatate de fiintele constiente care controleaza perfect acest plan al constiintei (profeti, clarvazatori, sfinti, intelepti).

CORPUL MENTAL - cu frecvente de vibratie mai inalte, la nivelul caruia se integreaza gandurile, rationamentele, inteligenta analitica si sintetica, memoria, atentia.

CORPUL CAUZAL - cu frecvente si mai inalte de vibratie, la niveliul caruia exista cauzele profunde ale tuturor fenomenelor care se petrec in manifestare. Acest corp este responsabil de principii si ganduri abstracte.

CORPUL SPIRITUAL - este si mai superior din punct de vedere vibrational si defineste iubirea perceputa la nivel spiritual. La nivelul acestui corp se integreaza intuitia, capacitatea de a vizualiza (clarviziunea).

CORPUL COSMIC - este asociat cu viata celesta si iubirea divina. Acesta defineste intelegerea si extazul experientei divine ce poate fi inteleasa prin meditatie si adevarata cunoastere de sine. Campul cosmic defineste trezirea spirituala in cadrul sau reunindu-se energia yin si yang. Acest camp reprezinta legatura noastra cu sinele superior.

CORPUL ATMIC - este partea cea mai subtila din fiinta omeneasca si este aproape lipsit de forma. Maestrii spirituali si clarvazatorii au acest camp foarte puternic deschis. Este campul care ofera cea mai puternica protectie, atunci cand este dezvoltat, impotriva agresiunilor energetice, functionand ca un scut. Campul atmic poate fi intarit prin credinta si incredere, sensibilitate, spirit de sacrificiu si constientizarea egoul

Despre aura energetica putem spune ca este compusa din miriade de linii de forta, de energii cu anumite frecvente de vibratie, care sunt caracteristice pentru fiecare fiinta umana. Deci fiecare aura are propria sa frecventa de vibratie. Nu exista doua aure perfect identice. 

Pot exista insa foarte multe aspecte asemanatoare, mai ales cand frecventele de vibratie sunt foarte apropiate. In planul relatiilor interumane acest fapt se concretizeaza in usurinta cu care se apropie si comunica intre ele persoanele cu aure foarte asemanatoare ca frecventa de vibratie. 

Atunci cand dimpotriva, campurile aurice au frecventa foarte diferite apare o reactie spontana, de respingere si neplacere, de absenta dorintei de comumicare, intre cele doua persoane.

Aceasta impresie subtila pe care o transmit si o percep cei doi, reflecta modul in care aurele energetice interactioneaza si cauta sa se armonizeze, iar daca acest lucru nu se produce nu inseamna neaparat ca ceva ar fi in neregula cu unul din cei doi, ci pur si simplu cele doua campuri aurice nu pot rezona unul cu celalalt. Prin transformarea aspectelor disonante ale personalitatilor lor, se poate ca mai tarziu, cele doua persoanae sa rezoneze totusi pe aceleasi frecvente.

Campul energetic creste si descreste, emite si receptioneaza unde energetice, aflandu-se intro permanenta interactiune cu mediul exterior.

Fiinta umana este un sistem deschis, ceea ce inseamna ca este supusa unui permanent transfer si interschimb energetic cu mediul ambiant.

Ea poate transmite energie din propria aura sau sa primeasca energie de la fiintele din jur, in mod inconstient sau constient, voluntar sau controlat.

Acest aspect este foarte important si explica de ce majoritatea oamenilor la care acest transfer energetic se produce fara ca ei sa- si dea seama, se trezesc la sfarsitul zilei cu stari de epuizare fizica si psihica, tensiuni inexplicabile, ganduri ciudate sau sentimente stranii.

De aceea, oamenii trebuie sa constientizeze aceste interactiuni si sa devina capabili sa invete metode de purificare si protectie pentru a evita stari de sanatate fizice si psihice nedorite sau sa apeleze la oameni specializati care prin diferite terapii pot readuce armonia in fiinta.

Aura bioenergetica nu este niciodata statica ci intr-o permanenta schimbare. Campul bioenergetic al unei fiinte umane primeste permanent influente atat din mediul exterior cat si din mediul interior, de aceea fiecare gand emis de noi poate influenta starea de bine sau nu a campului nostru auric. 

Daca emitem ganduri negative, ele vor atrage alte ganduri negative asa cum gandurile pozitive vor atrage alte ganduri pozitive. De aceea este important sa facem tot posibilul sa ne gandim cat mai mult timp posibil in spectrul pozitiv.

Astfel gandind pozitiv fiinta devine o forta imanenta, propulsoare, purificatoare, avand legatura cu stabilirea relatiilor interumane corecte si cu distrugerea oricaror lucruri ce stanjenesc cursul liber al vietii.

De aceea ca orice pe acest pamant, chiar si gandirea pozitiva se invata, a trai inseamna a invata, si a invata inseamna a trai. Imediat ce am oprit instruirea, ramanem in urma deoarece creierul nostru a fost proiectat pentru activitate, nu pentru stagnare.

7-11 2008



Psihoterapie  si Medicina Integrativa
Psih Daniel C. Muntean
Contact:
email: danykomio@yahoo.com
Tel. 0722927176


 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro