duminică, 18 decembrie 2016

TERAPIA CHAKRELOR AROMOTERAPIE



 TERAPIA  CHAKRELOR   AROMOTERAPIE


BUN VENIT! Incepand de azi vom face o incursiune in terapia chakrelor, unde veti afla tehnici simple si eficiente ce faciliteaza vindecare la toate nvelurile -fizic -mental-emotional si spiritual.

Aceste tehnici sunt menite sa elimine blocajele energetice din campul dumneavoastra energetic, prin refacerea echilibrului si fluxului de energie.

Veti invata tehnici de energizare cu ajutorul carora veti simti puterea de transformare pe care o au :Terapia Reiki ,vizualizarea, sunetul, culoarea, reflexoterapia , exercitiul fizic si alte terapi.Familiarizandu-ne cu chakrele devenim mai constienti de ceea ce este energia proprie si de ceea ce este energia altei persoane sau a unui obiect.

Atunci cand sunteti constienti si siguri de propria energie, veti stii pe loc daca ati preluat energie de la alcineva - sunt incluse si parerile, gandurile emotiile, constrangerile din copilarie sau datorate societatii. Prin aceste tehnici va veti putea curata propria energie, pentru a reveni la o stare de sanatate, detasare si de bine.
Aflati intr o astfel de stare, sunteti mai capabili sa luati decizii corecte, sa vedeti limpede ceea ce trebuie facut, pe scurt sunteti mai capabili sa va luati viata in propriile maini, nemaifiind supusi influentelor inconstiente datorate celor din jur.

Prima si la indemana oricui este terapia cu ajutorul parfumurilor , aromoterapia. Simtul mirosului reprezinta un puternic instrument pentru vindecare - eliberare si relaxare.
Folositi tamaia, amestecul de plante aromate sau uleiurile volative recomandate. In acest caz procedeul poate fi mai simplu sau mai complicat dupa cum doriti.

Va sugerez sa incepeti intr-un mod simplu, astfel veti putea verifica daca aromoterapia vi se potriveste.
Va recomand cu caldura sa combinati aromoterapia cu orice alta tehnica de meditatie! Studiul miresmelor, reprezinta utilizarea abila si controlata a uleiurilor volatile, in scopul dobandirii si mentinerii sanatatii fizice si emotionale, a unei stari de bine.

Uleiurile volatile fie sunt aplicate pe piele, fie inhalate.
Mirosul este unul dintre cele mai puternice simturi ale noastre si poate avea un efect profund asupra procesului de vindecare si asupra capacitatii de eliberare si relaxare.
Unele arome pot stimula sau relaxa activitatea anumitor chakre, usurand astfel rezolvarea pe plan emotional si fizic a unor probleme specifice lor.

Aromoterapia reprezinta un domeniu de studiu interesant si vast.
Va recomand sa faceti cercetari mai amanuntite daca sunteti interesati.
Iata cateva moduri de folosire a uleiurilor volatile. Puteti adauga in apa cateva picaturi dintr-un ulei volatil, apoi incalziti apa, pentru a inhala vaporii.

Pune ti cateva picaturi de ulei in apa de baie, apoi cufundati-va in ea.
Adaugati picaturi de ulei volatil in uleiul sau lotiunea pentru masaj, cu care va masati pielea.
Puteti cumpara un aparat pentru difuzia acestor uleiuri(difuzor aromoterapeutic ) .
Descoperiti metoda care vi se potriveste cel mai bine si bucurativa de aceasta placere! In continuare voi enumera cateva din aromele ce pot fi folosite specific fiecarei chakra.

Pentru prima chakra aromele care pot fi folosite , pentru a o activa , pentru a reduce depresie, pentru a stimula circulatia si a genera caldura sunt cele de TRANDAFIR, IASOMIE, PACIULI si LEMN DE SANTAL.

Pentru a va ameliora legatura cu Pamantul, ati putea incerca CEDRUL. CUISOARELE sunt excelente pentru a disipa energiile blocate.

Pentru a doua chakra, aromele pot fi folosite pentru a echilibra trairile emotionale, pentru a ameliora digestia(capacitatea de "a scapa de", de a te elibera)si pentru a alina stresul sunt aroma de: PORTOCALA , VANILIE, MIGDALA AMARA, si LEMN DE SANTAL. Parfumul de YANG- YLANG stimuleaza senzualitatea si se foloseste adesea pentru " a crea atmosfera" unei intalniri romantice cu persoana iubita.

Pentru a treia chakra, cateva dintre aromele ce pot fi folosite pentru a spori capacitatea de eliberare, a stimula intelectul, a trata epuizarea mentala si fizica sunt cele de: LAMAIE, SALCAM, LAVANDA, ROZMARIN, SI DE PORTOCALA .

A cestea vor ajuta la stimularea si echilibrarea energiilor din a treia chakra.
Pentru a patra chakra, cea a inimi( ATUNCI CAND INIMA SE DESCHIDE INCEPE ADEVARATA VINDECARE).

Cu acest gand in minte, notati ca aromele folosite pentru a permite o vindecare mai importanta, pentru a induce armonie si echilibru, pentru a curata si linisti intreg organismul si pentru a spori vitalitatea sunt cele din : MENTA, SALVIE, MOSC, TUBEROZA, GIMBIR si TRANDAFIR.

Pentru a cincia chakra, aromele folosite pentru calmarea, linistirea, curatarea si purificarea ei sunt cele de : EUCALIPT, SMIRNA, LILIAC, SALVIE si FLOARE DE PORTOCAL.

Aromele folosite pentru curatarea si purificarea chakrei a sasea sunt cele de LAVANDA, GARDRNIE, MENTA, ROZMARIN SI IASOMIE.

Acestea activeaza simturile si ajuta la dobandirea unei noi perspective asupra lucrurilor, facandu-va sa vedeti limpede ceea ce se petrece in jurul dumneavoastra.

Aromele folosite pentru a reface, a stimula si a integra energiile chakrei a saptea sunt cele de LOTUS, CUISOARE, MENTA OLIBANUM SI SCORTISOARA.

Aceasta tehnica din terapia chakrelor , ca si cele care vor urma , face doar o trecere in revista a posibilitatilor de vindecare pe care le ofera curatarea constienta a campului energetic. Daca sunteti sensibili la una dintre terapiile mentionate , va recomand sa aprofundati cercetarea - sa cititi carti sa participati la cursuri.

Va trebui totusi sa faceti primul pas- si este evident ca acest lucru tocmai sa intamplat!

 12-11-2008
Psih. Daniel C. Muntean.

 CHAKRELE PUNTI DE CONEXIUNE INTRE CORP SI UNIVERS



 TERAPIA CHAKRELOR - DIACNOZA CHAKRELOR

Danykomio Clinique Therapy
Psihoterapie si Medicina Integrativa
Psih Daniel C.Muntean
Contact: mail danykomio@yahoo.com
tel 0722927176

Facebook 

 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro