CUM MANCAM? CE MANCAM? SI CAND MANCAM?
La a doua si a treia intrebare se poate raspunde foarte usor, vom urmari sa mancam preponderent hrana "vie" pentru ca suntem fiinte vii, iar la cealalta intrebare raspunsul este ca vom manca atunci si numai atunci cand ne este cu adevarat foame. Ce-ar insemna hrana "vie"?
Este hrana care respecta doua principii:
1) daca o pui in pamant creste dand nastere la o noua planta sau un nou copac(de exemplu seminte si cereale integrale si sanatoase, fructe si legume aflate intr-o stare cat mai apropiata de starea lor naturala}si
2) mancam produsul nu producatorul(de exemplu mancam ouale dar nu gaina, mancam laptele dar nu vaca}.
Cand mancam?
Vom urmari sa mancam doar atunci cand ne este foame.
In urma statisticilor realizate, s-a constatat ca omul mananca mai mult decat ii este necesar.
In asemenea situatii, organismul va depune un efort substantial pentru a administra si elimina surplusul de alimente. Organele excretorii vor fi suprasolicitate si, lucrand mult timp la supra efort, vor avea de suferit.
Organismul isi preia din hrana ingurcitata doar ceea ce ii este necesar si numai in cantitatea suficienta pentru a-si indeplini functiile sale.
Restul de substante sunt eliminate.
Daca nu se reuseste eliminarea lor in timp util, se cauta o metoda de a le stoca in organism intr-o forma care sa nu deterioreze prea mult sanatatii corpului. De exemplu, s-a constatat ca in ceea ce priveste sarea, omului ii sunt necesare doar 2 grame pe zi.
Daca se consuma mai mult de 2 grame pe zi, surplusul va fi eliminat ceea ce inseamna o solicitare suplimentara si total inutila a rinichilor.
Pe de alta parte, in ceea ce priveste hranirea, trebuie sa tinem cont de ritmurile functionarii corpului.
Exista un timp de "alimentare", un timp de "asimilare" si un timp de "eliminare". A te hrani in timpul ciclului de eliminare este o violentare puternica a structurii corpului.
Eate necesar sa cunoastem aceste cicluri si sa intervenim in sensul ajutorarii lor.
In timpul ciclului de hranire sau "alimentare" vom desfasura actiunea de a manca. Acest ciclu incepe de obicei in jurul orei 12 si dureaza pana la ora 20.
Ciclul de similare incepe in general la ora 20 si tine pana la ora 4 dimineata. Ciclul de eliminare incepe de la ora 4 si dureaza pana la ora 12.
Ca atare, este absolut necesar, sa ne respectam corpul cu care suntem inzestrati si sa-l ajutam in munca de asimilare a nutrientilor si eliminare a substantelor toxice.
Respectand aceste cicluri biologice, vom ajuta foarte mult organismul in munca sa.
Si macar din respect pentru munca alcuiva (a corpului), daca nu din respect pentru noi insine, merita sa tinem cont de aceste cicluri, mai ales acum cand le cunoastem.
Un moment in care nu trebuie sa mancam este atunci cand suntem suparati sau tristi. In aceste momente digestia este mult ingreunata.
Va puteti limita la cel mult cateva fructe.
Cum mancam?
Daca am ajuns la unele concluzii in legatura cu momentele in care este potrivit sa mancam, vom urmari, in continuare raspunsul la o alta intrebare si anume:
Cum mancam?
Ca a atare este absolut necesar ca actul de a manca sa devina un act pe deplin constient.
De regula, in general nu suntem constienti decat arareori de ceea ce facem.
Cand mancam, citim ziarul sau ne uitam la televizor.
Cand mergem pe strada, ne gandim la tot felul de lucruri, numai la actiunea de a merge nu ne gandim, s.a.m.d. A deveni constienti de ceea ce facem atunci cand facem este deja o actiune profunda, care ne poate transforma uluitor de repede in fiinte elevate.
Astfel, actul de a manca trebuie consacrat, ca de altfel orice alta actiune pe care o realizam.
Consacrarea actului de a manca , favorizeaza impregnarea subtila a alimentelor cu o energie benefica suplimentara, pura si revitalizanta, care va actiona asupra corpurilor noastre subtile.
Se stie ca orice aliment are o energie subtila specifica tipului sau.
Cu cat un aliment este mai aproape de starea lui naturala cu atat aceasta energie subtila este mai puternica si mai pura.
Cu cat hrana este mai mult prelucrata fizico-chimic cu atat energia subtila a alimentelor care o compun se diminueaza.
Pornind de la aceasta observatie, inteleptii considera ca un aliment este degradat nu numai atunci cand starea lui fizica este deteriorata (a putrezit sau a suferit alte alterari), ci mai ales atunci cand, din punct de vedere al energiei sale subtile,el nu mai prezinta nici un interes.
Voi prezenta in continuare, cateva reguli generale cu privire la alimentatie.
-Nu mancati decat atunci cand va este cu adevarat foame.
-Nu umpleti stomacul. La o masa trebuie sa umplem doar jumatate din volumul acestuia cu hrana solida, un sfert cu lichide si un sfert sa ramana gol.
In aceste conditii, digestia se va desfasura foarte usor si reidurile toxice vor fi mult mai putine. Daca stomacul ar fi plin pana la refuz, el nu va mai putea contracta si dilata cu usurinta muschii care il compun.
Ca atare, multe alimente vor suferi o digestie partiala si vor fi eliminate din organism, insa nu inainte de a ne intoxica cu produsii secundari ai unei digestii partiale.
-Nu mancati niciodata ceea ce nu va place.
-Mestecati bine hrana inainte de a o inghiti.
-In alimentatie trebuie sa predomine fructele si legumele proaspete.
La fiecare masa este necesar sa consumati salate.
Fructele se consuma intodeauna inaintea celorlalte alimente sau la cel putin o ora dupa ce ati mancat.
-Nu consumati alimente fierbinti sau prea reci.
-Nu consumati mai mult de 4-5 alimente la o masa.
Obisnuiti-va sa consumati o hrana simpla cat mai putin sofisticat preparata.
-Evitati discutiile in timpul mesei si, mai ales nu vorbiti cu gura plina.
-Postiti o zi pe saptamana.
Si nu uitati noi gandim in functie de ceea ce mancam si devenim ceea ce gandim.
POSTUL CA TRATAMENT
Postul este cel mai vechi tratament cunoscut si cel mai eficace posibil.
Cand un animal se inbolnaveste, primul lucru pe care-l face este sa nu mai manance, posteste.
Cine are febra posteste automat.
Postul inseamna curatire, indeparteaza cauza bolii, inlesneste eliminarea toxinelor, reziduurilor, depozitelor, mai repede si mai radical decat orice alt tratament medicamentos.
Stari grave de sanatate pot fi ameliorate sau vindecate cu ajutorul postului. Parintele medicinei tuturor timpurilor, HIPOCRATE, spunea: "cu cat il hraniti mai bine pe bolnav, cu atat il daramati mai mult".
In vechime, conform BIBLIEI, se postea mult, PENTRU CA NU SE URMAREA NUMAI SANATATEA CORPORALA, CI SI INBINAREA LUI CU RUGACIUNILE CE ADUCEAU BINECUVANTAREA SPIRITULUI.
Desigur ca, pentru utilizarea POSTULUI TERAPEUTIC, este nevoie de o indrumare, dar nu de o supraveghere permanenta.
In tara noastra postul este putin cunoscut si utilizat ca metoda de tratament.
De aceea vreau sa descriu in amanuntime si felul in care poate fi facut si ce reguli trebuie respectate, pentru ca sa nu apara efecte neplacute in timpul curei.
Exista un moment periculos in desfasurarea postului, si anume, sfarsitul curei.
Trecerea la alimentatia obisnuita nu trebuie sa fie brusca si rapida, cu mese cantitative si foarte consistente.
Daca durata postului a fost deosebit de mare un exces alimentar poate provoca moartea.
Se incepe cu un regim de lichide care se inlocuieste treptat cu mese mici si usuare, apoi din ce in ce mai consistente pana la atingerea normalitatii.
Respectiva perioada trebuie sa dureze tot atata timp cat a tinut si postul, perioada ce este numita STINGEREA POSTULUI.
Cine tine seama de aceasta regula nu va avea surprize neplacute.
De remarcat ca si daca nu tineti post continuu, insanatosirea va fi cu atat mai completa cu cat cele doua perioade POSTUL PROPRIUZIS SI STINGEREA LUI dureaza cat mai mult timp posibil.
Respectarea stricta a egalitatii este decisiva pentru vindecare.
Practicarea postului si adoptarea unui regim macar partial de cruditati ar trebui sa devina un lucru obisnuit in viata oricarui om rational.
Sanatatea este, cu siguranta, ceva ce isi doreste fiecare, acest aspect trebuie sa fie clar pentru oricine are mintea limpede.
Secretul sanatatii este o alimentatie naturala bogata in fructe si legume sub forma proaspata.
Pentru ca nu intamplator postul incepe pe Luna in descrestere trebuie de luat in seama ca Luna in scadere dezintoxica si spala, elimina si curata, usuca, consolideaza, indeamna la actiune si la folosirea energiei.
Forta este cu atat mai mare cu cat Luna noua este mai aproape.
DEZINTOXICATI-VA!
ENERGIA HRANEI - REGIMUL OSHAWA
Psih. Daniel C. Muntean.
09-03-2009
Danykomio Clinique Therapy
Psihoterapie si Medicina Integrativa
by psih Daniel C.Muntean
Contact: mail danykomio@yahoo.com
tel 0722927176
Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro