miercuri, 28 decembrie 2016

LUMEA GANDURILOR



                                      Lumea gandurilor


Cum spuneam si in articolele anterioare ,tot ceea ce exista este energie si la fel ca orice altceva din Univers , gandurile sunt alcatuite si ele  tot din energie.

Ne place sau nu sa credem,  noi functionam exact ca o statie radio care emite in permanenta  frecventa, energia gandurilor noastre si oricat am vrea sa credem ca  gandurile noastre nerostite raman private si ascunse in mintea noastra , acest lucru este total  fals.

Desigur sunt putini cei care  chiar reusesc sa citeasca cu adevarat gandurile altor oameni , dar cu siguranta cu  toti identificam intr-o masura mai mica sau mai mare energia acestor ganduri la nivel subconstient .
Un test foarte simplu pentru a va convinge ,  priviti pe cineva cu atentie si insistenta pe la spate si veti observa ca in cateva secunde persoana   isi va intoarce capul si se va uita la dumneavoastra.
Foarte multi dintre noi am trait  o astfel de experienta.

Adevarul este ca toti suntem conectati la nivel energetic si de aceea  orice eveniment fie el negative sau pozitiv,  indiferent unde pe glob se intampla  este perceput global  la  nivel  de subconstient si suntem afectati  de el.

Faptul ca suntem cu totii conectati ,se manifesta de cele mai multe ori sub forma unor ganduri subtile care trec limita dintre mintea subconstienta si cea constienta ,  astfel devenind active.

Exista studii si experimente de laborator in care oamenii de stiinta au demonstrat in mod repetat ca gandurile pot influenta direct cresterea plantelor , bacteriilor, pot influenta instrumente electronice ,etc, dar studiile stiintifice au aratat  si faptul ca atunci cand energia gandurilor este directionata in mod intentionat , ea poate influenta o alta persoana , indiferent daca aceasta se afla in imediata  apropiere sau la mare distanta  .

Efectul este atat de concret incat poate fi masurat in laborator prin raspunsul galvanic al pielii,  o metoda extreme de sensibila de masurare a schimbarilor electrice la nivelul pielii.

Spre exemplu  , daca persoana care se concentreaza se foloseste de imagini mentale relaxante sau  “active” , ea poate induce o senzatie de calm sau  din contra una de anxietate unei persoane tinta.

Asadar in aceste conditii  va puteti imagina in ce fel va afecteaza propriile dumneavoastra ganduri .
Foarte multi oameni se critica singuri de mult mai multe ori decat se lauda .
Acest dialog interior negativ  va poate face mai mult rau decat credeti .
Aici nu este vorba numai de propria persoana .

Va ti interbat vreodata daca ceilalti oameni va pot citi gandurile si emotiile legate de ei ?

Mintea lor subconstienta sesizeaza incontinuu vibratiile gandurilor voastre.
Vi sa intamplat cu certitudine sa stiti instinctiv cine este la telefon inainte sa raspundeti , sau ca cineva din anturaj sa spuna ceva la care dumneavoastra tocmai  va gandeati.
Acestea nu sunt simple coincidente , ci dovezi  ale manifestarii puterii gandurilor.



Asadar fiinta umana este un sistem deschis, ceea ce inseamna ca este supusa unui permanent transfer si interschimb energetic cu mediul ambiant.


Ea poate transmite energie din propria aura sau sa primeasca energie de la fiintele din jur, in mod inconstient sau constient, voluntar sau controlat.


Acest aspect este foarte important si explica de ce majoritatea oamenilor la care acest transfer energetic se produce fara ca ei sa- si dea seama, se trezesc la sfarsitul zilei cu stari de epuizare fizica si psihica, tensiuni inexplicabile, ganduri ciudate sau sentimente stranii.


De aceea, oamenii trebuie sa constientizeze aceste interactiuni si sa devina capabili sa invete metode de purificare si protectie pentru a evita stari de sanatate fizice si psihice nedorite sau sa apeleze la oameni specializati care prin diferite terapii pot readuce armonia in fiinta.


Aura bioenergetica nu este niciodata statica ci intro permanenta schimbare. Campul bioenergetic al unei fiinte umane primeste permanent influente atat din mediul exterior cat si din mediul interior, de aceea fiecare gand emis de noi poate influenta starea de bine sau nu a campului nostru auric.


Daca emitem ganduri negative, ele vor atrage alte ganduri negative asa cum gandurile pozitive vor atrage alte ganduri pozitive. De aceea este important sa facem tot posibilul sa ne gandim cat mai mult timp posibil in spectrul pozitiv, INDIFERENT CA ESTE VORBA DE PROPRIA PERSOANA SAU DE  ALTCINEVA .


Astfel gandind pozitiv fiinta devine o forta imanenta, propulsoare, purificatoare, avand legatura cu stabilirea relatiilor interumane corecte si cu distrugerea oricaror lucruri ce stanjenesc cursul liber al vietii.


De aceea ca orice pe acest pamant, chiar si gandirea pozitiva se invata, a trai inseamna a invata, si a invata inseamna a trai. Imediat ce am oprit instruirea, ramanem in urma deoarece creierul nostru a fost proiectat pentru activitate, nu pentru stagnare.

Si nu uitati ca... devenim ceea ce gandim!!!

28-12 2016
Psih. Daniel C. Muntean


Danykomio Clinique Therapy
Psihoterapie si Medicina Integrativa
by psih Daniel C. Muntean
Contact:
email: danykomio@yahoo.com
Tel. 0722927176
facebook 


 Copyright © 2008- 2021danykomio | contact [at] danykomio.ro

luni, 26 decembrie 2016

MASAJUL TERAPEUTIC



                                      Masajul Terapeutic 





SANATATEA INSEAMNA SCURGEREA ARMONIOASA A ENERGIILOR PRIN CORP, IAR BOALA ORICE PERTURBATIE SURVENITA IN CIRCULATIA LOR.

MASAJUL TERAPEUTIC - arta terapeutica multimilenara, a fost practicat din vremuri imemoriale, fiind probabil printre primele(daca nu prima) metoda de tratament, transmisa din generatie in generatie, mai intai de la om la om si mai apoi prin scris, prin scoli de specialitate, etc.

Primele date privind practica masajului sunt semnalate cu cca 3000 ani a. CR, in practica chinezeasca, in India antica - in "Cartea Vietii", datand din perioada 2800 ani a Cr., sunt descrise operatii de masaj, reguli, indicatii si contraindicatii.

Masajul se practica de asemenea in Grecia antica, pentru recuperarea atletilor, in Roma antica (in cartea sa "Cartea Legilor Medicinii", AVICENA scrie despre terapia prin masaj. Inca din Renastere apar manuale in care este mentionat masajul ca metoda terapeutica ("De arte gymnastica" a lui Hyeronimus Mercurialis, 1569).

Departe de a epuiza lista, semnalam lucrarile suedezilor Ling si Zander "Masajul practic si teoretic" 1933, lucrarea chinezului Masunga Shizuto tradusa in franceza:"Zen Shiatsu -comment equilibrer le Yin et le Yang pour une meilleure sante", lucrare care abordeaza masajul pe trasee energetice.

Foarte multe lucrari in domeniul MASAJULUI TERAPEUTIC au aparut si si la noi in tara ale unor autori de valoare cum ar fi: dr. Ion Dragan, dr. Octavian Petrescu, Gabriela-Floreta Bucur,  Ing & Psih. Leontina Studineanu, etc.

La noi in tara Leontina Studineanu este cea care a adus aceasta terapie la nivelul de act psihologic.

"Masajul terapeutic reprezinta de fapt o interferenta intre stiinte, intre filozofie, fiziologie, patologie, anatomo-fiziologie, pentru ca omul este o fiinta bio-psiho-sociala.

Am ajuns sa dezvolt Masajul Terapeutic pana la un act psihologic si ma straduiesc sa-i ajut si pe cursantii mei sa atinga acest nivel.
Este de fapt o psihoterapie in modul cel mai autentic. Tocmai de aceea cuvantul «masaj» a iesit complet din vocabularul meu, pentru ca aceasta notiune ma nemultumeste total"

 Leontina Studineanu.


In concluzie, prin masaj oricine isi poate ajuta organismul sa se vindece si sa si pastreze sanatatea priin cresterea capacitatii lui imunitare si prin reechilibrarea nivelelor energetice.

Avantajele Masajului Terapeutic sunt limpezi pentru oricine, permite ameliorarea in numeroase boli, calmeaza si curma diverse dureri si simptome, nu dauneaza organismului, usureaza travaliul cardiac prin accelerarea circulatiei de intoarcere, scade incordarea nervoasa generala, relaxeaza musculatura contractata, creste elasticitatea tesuturilor, inlatura depunerile de calciu in tesut, elimina produsi toxici de meyabolism, creste forta de contractie musculara, impiedica atrofia musculara, scade grosimea stratului adipos mentinand frumusetea trupului, inlatura oboseala, dureri , indigestii cronice asm si previne infectiile intro serie lunga de boli, etc.

Masajul Terapeutic poate fi aplicat si omului sanatos pentru ca rolul lui primordial este acela de a preveni bolile si de a mentine organismul in forma.

Poate cea mai uluitoare descoperire in practica medicala, privita prin prisma stadiului evolutiei stiintelor in momentul producerii ei - in China antica - este aceea a circulatiei energiei prin corpul uman, intre anumite puncte de pe piele si diferite organe, pe trasee de o individualitate aparte, neavand corespondenta nici cu reteaua nervoasa, nici cu cea sanguina, limfatica, musculara.

 Astfel Masajul Terapeutic realizat intrun mod specific, cu manevre pe anumite puncte ale epidermei, poate ameliora si vindeca afectiuni localizate intro cu totul alta parte a organismului, fiind usor de aplicat si nedaunator pentru organism.

Masajul Terapeutic ca de altfel intreaga medicina Orientala, este adeptul regulii conform careia se trateaza bolnavul si nu boala.

La baza acestei conceptii sta corectarea statutului energetic al corpului pacientului si adaptarea la energiile externe inconjuratoare.



Asadar, terapia prin masaj pune accentul pe reinstaurarea armoniei in organism prin circulatia energiei KI.

Un alt principiu central al medicinei traditionale chineze este conceptul de bipolaritate YIN si YANG. In toate fiintele vii exista o bipolaritate YIN YANG.

Cei doi termeni YIN si YANG imposibil de tradus, in cadrul gandirii filozofice taoiste au o semnificatie cu totul deosebita. YIN si YANG sunt doua contrarii care coexista in permanenta, se conditioneaza si se intrepatrund.


Niciodata YANG sau YIN nu exista singure, ci mereu impreuna, chiar daca una din ele se gaseste in cantitate foarte redusa; YIN fara YANG sau YANG fara YIN inseamna moarte.

Tocmai cu acest obiectiv principal de mentinere a circulatiei energiei in mod armonios si continuu se ocupa mijloacele terapeutice orientale - masajul terapeutic, REIKI, masajul reflexogen, etc.

Acest lucru se realizeaza actionand asupra cailor energetice ale organismului legate de organe concrete ale corpului si tesuturile lor.

Masajul unor puncte, asa numitele biologic active sau acupuncturale, situate pe canalele energetice ale muschilor si tendoanelor, permite obtinerea efectului terapeutic vizat.
Totodata, pe langa stimularea mecanica a punctelor se realizeaza si influentarea bioenergetica cu eforturi minime din partea terapeutului, atunci cand energiile acestuia, pentru un anumit interval de timp se contopesc cu ale pacientului.

In acest context, Masajul Terapeutic reprezinta un complex si veritabil TRATAMENT ENERGETIC, avand in vedere cele spuse mai sus , si mai ales, atunci cand el este executat de un specialist care m ai are si alte genuri de specializari.

Spre deosebire de masajul clasic , in care practicianul urmareste in general doar prelucrarea corecta a tesuturilor ( in special a muschilor) , respectand chiar si ordinea tehnicilor, in Masajul Terapeutic nu exista o rutina standard de lucru pentru a ajunge la o abordare perfect adaptata fiecarui pacient.

Masajul Terapeutic  presupune o mare varietate de tehnici, care se deosebesc una de alta doar prin nuante, nu si in principii.



Tipuri masaj

Pe langa acupunctura, care este o metoda de vindecare experimentala, in lumea occidentala se impune din ce in ce mai mult tehnica japoneza SHIATSU.

Deoarece nici una din cele doua metode de tratare nu cere elemente auxiliare sau acestea sunt minime, punerea lor in practica decurge rapid si fara probleme.

Metoda japoneza Shiatsu-SHI = degete si ATSU = apasare, are la baza acupunctura si presupunctura chinezeasca si se intemeiaza pe aceleasi principii energetice si fiziologice.

         

Asa cum spuneam si la pagina terapia prin masaj, masajul terapeutic si masajul reflexogen, masajul in totalitatea lui presupune o mare varietate de tehnici, care se deosebesc una de alta doar prin nuante, nu si in principii.

Omul este considerat in medicina Extremului Orient o entitate complexa. Se porneste de la conceptia ca intre organele interne, organele senzoriale si alte tesuturi ale corpului(pielea, muschii si oasele) exista o corelatie. Oricarui organ sau grupa de organe ii revine o functie in corp.

De exemplu inima si vasele sangvine tin de circulatia sangelui. Ficatul si rinichii regleaza metabolismul, stomacul si intestinul subtire realizeaza digestia. Prin aceste functii organele se ajuta reciproc la indeplinirea sarcinilor specifice

Totusi orgalele se franeaza reciproc, pentru ca, printre altele, ele au nevoie de actiunea altor organe si de energia lor pentru a-si indeplini functiile proprii.
Datorita acestei interdependente intre organe, care se realizeaza prin actiunea comuna a sangelui, energia KI (SAU QI), SI MERIDIANELOR ENERGETICE, se formeaza un echilibru in interiorul corpului omenesc, intre stimulare si restrictionare.

Daca acest echilibru se pierde, ca urmare a stresului, imbolnavirilor, nu sufera doar un organ, ci si alte organe pot fi, de asemenea, afectate mai devreme sau mai tarziu. Datorita acestui fapt terapia se realizeaza prin tratarea intregului organism.

SHIATSU, tehnica japoneza de vindecare prin masaj, se realizeaza cu ajutorul mainilor, mai exact a degetelor si palmelor, pentru a inlatura incordarea.

Prin aplicarea terapiei se recastiga echilibrul intre corp si suflet si activarea fortelor de autovindecare.

Tehnica SHIATSU este aplicata de cele mai multe ori in MASAJUL TERAPEUTIC, unde, alaturi de cel REFLEXOGEN, completat de REIKI duce la rezultate deosebite


PRIN APLICAREA METODEI TERAPEUTICE A MASAJULUI SHIATSU SE ELIBEREAZA ENERGII NEBANUITE, ESTE O SENZATIE COMPLETA, RESIMTITA DE INTREGUL CORP.

CEI CARE BENEFICIAZA DE UN ASTFEL DE MASAJ DESCOPERA CALEA SPRE RELAXARE, SPRE SENZATIA DE BINE SI SPRE STOCAREA DE ENERGIE.

                      Reflexo
ECHILIBRU ENERGETIC = STARE DE SANATATE



* REFLEXOLOGIA ARE ISTORIE IN EGIPTUL ANTIC PRIN ATESTARE ARHEOLOGICA DATAND DIN ANUL 4.000 i. e.n, O ALTA IN CHINA ANTICA DATAND DIN ANUL 2.300 i.e.n.
* REFLEXOLOGIA ESTE O STIINTA MEDICALA, FIINDCA SE ADRESEAZA VINDECARII OMULUI.

* REFLEXOLOGIA ARE PRINCIPII DE EXISTENTA, FARE DE CARE NU AR PUTEA EXISTA.

* REFLEXOTERAPIA ESTE O ARTA APLICATIVA REFLEXOLOGIEI.

Terapia prin masaj reflexogen - este o forma de inbunatatire a sanatatii si a pastrarii ei, este masajul reflexogen (reflexoterapia, reflexomasajul), care prin simplitatea de aplicare reprezinta si o alternativa deloc neglijabila in tratarea a numeroase afectiuni. Terapia prin masaj reflexogen - reflexologia sau zonoterapia, este o metoda cu radacini orientale din profunzimea vremurilor. Ea are la baza relatia reflexa dintre un punct de pe talpa sau palma si un anumit organ.

nainte de a fi o metoda de tratament, ea este insa, cu foarte bune rezultate, o metoda de diagnosticare. In decursul timpului s-a constatat ca intre fiecare dintre organele corpului uman si anumite zone ale acestuia, exista o corespondenta biunivoca si in acelasi timp o interdependenta functionala.

Aceste corespondente si interdependente sunt caracteristice si pentru diverse zone ale corpului.

Se poate verifica in mod practic ca, o afectiune produsa la nivelul unui organ, sau a unei anumite zone, se produce prin aparitia unei modificari la nivelul zonei reflexogene corespondente, modificare semnalata cel mai adesea prin aparitia unei dureri.

Zonele corespondente se numesc zone reflexogene, si se gasesc localizate in talpa piciorului, in palma mainii, pe pavilionul urechii, etc.
Astfel prim masaj reflexogen are loc activarea zonei de reflex, o intesificare a circulatiei sangvine, atat in zona respectiva cat si in organul sau zona corespondenta.

Ca urmare, se intensifica aportul de substante hranitoare, de oxigen, de enzime, hormoni, anticorpi si in acelasi timp se intensifica procesul de eliminare a toxinelor.

Odata cu toate aceste aspecte nu este de neglijat imbunateatirea campului bioenergetic: blocajele energetice pot fi inlaturate si deci deficitul energetic se poate completa, iar surplusul energetic se poate indeparta, astfel aducand armonie in organism si in fiinta.

Starea de boala se amelioreaza, durerile se atenueaza sau dispar.

Actionandu-se in mod repetat la nivelul zonei reflexogene, in multe cazuri, afectiunea se vindeca complet.

Practica demonstreaza, in multe mii de cazuri, ca actionand asupra zonelor reflexogene, se obtin rezultate terapeutice remarcabile in foarte multe boli.

Reflexologia este terapia eficienta de care are nevoie organismul viu, nefacandu-i o punte catre induceri anti-organice (ca medicamentele), ci din contra, facandu-i o punte catre materie, catre organic, catre vibratia omoloaga de care are nevoie organismul, pentru a intra in rezonanta si a fi readus la starea normala vibratorie.

Tenacitatea terapiei ne aduce o sansa in plus pentru echilibrare si vindecare naturala, fare medicatie fara interventie invaziva asupra organismului.urala, fare medicatie fara interventie invaziva asupra organismului.
Reflexoterapia este utila in foarte multe afectiuni: stres, migrene, ameteli, insomnii, oboseala cronica, instabilitate emotionala, depresii, anxietate, atacuri de panica;

* afectiuni ale coloanei, sciatica, lombosciatica, spondiloza, cifoza, reumatism, artroze, artrite, gonartroza, coxartroza, etc;

* tulburari endocrine, tiroida, paratiroide (caderi de calciu), suprarenale, deficiente de crestere la copii, reglarea ciclului menstrual, tulburari ale menopauzei, osteoporoza(stoparea degradarii masei osoase), disfunctii sexuale, tulburari de metabolism;

* afectiuni hepato biliare, litiaza biliara, hipercolesteromie, bila lenesa;

* afectiuni digestive, gastrite, colite, ulcer, esofacita de reflux, constipatie, hemoroizi, balonari, etc;

* afectiuni circulatorii, hipo si hipertensiune, arterioscleroza, guta, sindromul mainilor si picioarelor reci, dureri de picioare, etc;

* afectiuni ORL, bronsite, rinite, sinuzite, nevralgii, etc.



RECOMADARI - SEDINTELE DE REFLEXOTERAPIE SE FAC IN SERII DE CATE 10.

Avantajele terapiei reflexogene - Poate fi aplicata la orice categorie de varsta, poate fi aplicata profilactic, bolilor cronice si acute, dar si in boli nemanifestate, poate fi aplicata in pararel cu alte terapii, se lucreaza pe cauza nu pe efect.
         

* REFLEXOTERAPIA METODA EFICIENTA DE ECHILIBRARE ENERGETICA, ACTIONEAZA ASUPRA CORPURILOR SUBTILE INCEPAND DE LA CORPUL CAUZAL , PANA LA CORPUL ETERIC SI FIZIC.

* REFLEXOTERAPIA METODA TERAPEUTICA DE ECHILIBRARE A CHAKRELOR.

* REFLEXOTERAPIA METODA SIMPLA CE ACTIONEAZA CU REZULTATE EXCEPTIONALE ASUPRA SISTEMULUI NERVOS, SISTEMULUI DIGESTIV, SISTEMULUI EXCRETOR, SISTEMULUI LIMFATIC, SISTEMULUI SANGVIN, SISTEMULUI GLANDULAR HORMONAL, SISTEMULUI OSOS SI ARTICULAR.

Limfatic




DREMAJUL LIMFATIC ESTE MASAJUL PRIN CARE ELIMINAM ACUMULARILE INTERSTITIALE DE LICHIDE SI GRASIMI.



Este indicat pentru reducerea celulitei, depunerilor de grasime, detoxifierea organismului, reducerea si disparitia edemelor(si la femei insarcinate) si stimularea sistemului imunitar.

Masajul limfatic- drenajul limfatic, se practica din vremuri stravechi , fiind mentionat ca metoda de tratament, inca de pe vremea scolii medicale a lui Hipocrat, in anul 400 d. H. Insa adevaratul interes pentru aceasta metoda a aparut peste cateva secole.
Pentru a intelege mai bine beneficiul drenajului limfatic trebuie explicat ca, limfa- este un lichid transparent, care circula prin vase si ganglioni limfatici, hranind celulele si tesuturile. Sistemul limfatic este tot atata de important ca si sistemul circulator sangvin.
Vasele limfatice sunt constituite intr-o retea care acopera fiecare particica a corpului uman.
Acestea transporta substantele nutritive si colecteaza celulele moarte, rezidurile, bacteriile, virusii, substantele anorganice, apa si grasimile.

Toate vasele ajung la ganglionii limfatici(aglomerari celulare de forma rotunzita), care pot fi mici(cat in varf de ac), sau mari(cat o maslina).In corpul nostru exista intre 400 si 700 de ganglioni, care filtreaza si purifica limfa, acestia fiind localizati preponderent la nivelul abdomenului si al gatului.

STRESUL PRELUNGIT, SEDENTARISMUL, POZITIA INCORECTA SAU STATUL PRELUNGIT PE SCAUN, DEPUNERILE ADIPOASE SAU CELULITICE, TULBURARILE DE CIRCULATIE PERIFERICA, AFECTIUNILE CARDIACE, PULMONARE, RENALE SI ENDOCRINE SINT NUMAI CATIVA DINTRE FACTORII CARE TULBURA BUNA CIRCULATIE A LIMFEI IN ORGANISM. ACEASTA SITUATIE POATE FI REMEDIATA CU AJUTORUL DRENAJULUI LIMFATIC PIN MASAJ.

Metoda consta intr-un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici, cu efect de eliminare a tuturor toxinelor rezultate din procesul de sinteza celulara.
De mentionat ca, o circulatie necorespunzatoare a limfei determina, invadarea tesutului subcutanat de celule gresoase si o data cu ele inmultirea toxinelor.

EFECTELE MASAJULUI DE DRENAJ LIMFATIC:
* intareste sistemul imunitar prin stimularea ganglionilor limfatici
* dinamizeaza circulatia limfei in spatiile intercelulare
* accelereaza eliminarea rapida a toxinelor
* intensifica pana la 10- 15 ori curentul limfatic
* are efect de modelare corporala

* este eficient in artroze, gonartroze si cocsartroze.



MASAJUL DRENAJULUI LIMFATIC ESTE IN ACEEASI MASURA UN MASAJ COSMETIC DE INFRUMUSETARE CAT SI CU EFECTE TERAPEUTICE REMARCABILE.


MASAJUL DE DRENAJ LIMFATIC se asocieaza cu rezultate deosebite cu MASAJUL ANTICELULITIC pentru indepartarea surplusului de grasime si remodelare corporala, si de asemenea face parte din TERAPIA PRIN MASAJ, in MASAJUL TERAPEUTIC si SHIATSU (presopunctura).

Anticelulitic

Masajul anticelulitic sau anti- celulita, este una din cele mai bune metode de a scapa de tesutul adipos.  Acest masaj se efectueaza local, in zonele afectate de depuneri. Depunerile de grasime sunt rezultatul unei proaste functionari ale ficatului, rinichilor, o alimentatie necorespunzatoare, lipsa de miscare, constipatie si o proasta circulatie a singelui. De asemenea dereglarea hormonala provoaca depunerea de grasime, in deosebi pe fese, interiorul si exteriorul coapselor, pe solduri, pe spate si abdomen.

Celulita are patru stadii de dezvoltare: celulita usuara, celulita medie, celulita profunda si celulita grava.

Celulita usuara - nu este observabila cu ochiul liber, in timpul sederii sau al mersului. Suprafata pielii este aparent neteda, insa la consult, cand este stransa in pliu piele de pe coapse devine neuniforma cu aspect de "coaja de portocala".

Celulita medie este deja observabila si in stare de miscare si in stare de relaxare a muschilor, preponderent in zona pulpelor. Aspectul neuniform al pielii este evident si fara a strange pielea. Adipocitele (celulele grase) se maresc in volum, tonusul pielii scade, si apare edemretentie de apa. In acest stadiu sunt posibile imbunatatiri vizibile, prin aplicarea masajului ajunganduse la disparitia stratului de celulita.

Celulita adanca profunda este o forma grava de celulita care pe langa aspectul urat al pielii, are si consecinte asupra sanatatii. In acest stadiu avem de aface deja cu o circulatie defectuasa la nivelul pielii, cu o multime de noduli subcutanati, umflaturi si gropite inestetice.

Celulita grava produce dereglari serioase la nivel de circulatie sangvina, si cu desfigurare a corpului. Piele devine dureroasa la atingere.

Masajul anticelulitic este solutia eficienta pentru a scapa de celulita, iar atunci cand este combinat cu masajul terapeutic, masajul limfatic si nu numai, rezultatele sunt spectaculoase.


Pentru ca rezultatele cosmetice sa fie considerabile trebuie sa avem in vedere o egilibrare a intregului organism, prin adoptarea unui mod de alimentatie sanatos, miscare, multa apa si eliminarea stresului.

FRUMUSETEA INSEAMNA SANATATE!

SANATATEA INSEAMNA FRUMUSETE!

01 11 2008


Psihoterapie  si Medicina Integrativa
by psih Daniel C. Muntean
Contact:
email: danykomio@yahoo.com
Tel. 0722927176
facebook 


 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro




duminică, 25 decembrie 2016

MASAJUL AROMOTERAPEUTIC COMBINATIA ARMONIEI




         MASAJUL AROMOTERAPEUTIC COMBINATIA ARMONIEI





Asa cum pentru urechi cel mai bun medicament este muzica siderala si cea culta, iar pentru ochi cel mai bun medicament il reprezinta culorile, pentru nas, un factor benefic subtil il reprezinta parfumurile.
Si toate la un loc sunt medicamente pentru corp si pentru Suflet.

Arta si utilizarea parfumurilor isi are radacinile in cele mai vechi timpuri. Orientalii au fost cei care imuiau diversi ingredienti in uleiuri curate, obtinand esente, care durau zeci de ani.
Indienele si tibetanele din ashramuri foloseau si inca folosesc parfumuri naturale din flori,pe care stiau atat de bine sa si le aleaga in functie de necesitatile impuse de ritual, culoarea ochilor, piele, etc.
Micutele gheise, de asemenea, aveau un cult pentru folosirea parfumurilor, pe care si le alegeau cu deosebita grija.
Putem spune, asadar ca, desi practica actuala a aromoterapiei moderne isi are originile in ultima suta de ani, utilizarea uleiurilor esentiale pentru tamaduirea mintii, a trupului si a spiritului era practicata deopotriva de toate marile civilizatii ale lumii antice.

In epoca moderna, in urma numeroaselor cercetari(de catre chimistul francez Rene Gattefosse, dr. Jean Valnet, Marguerite Maury) si experimente cu uleiuri esentiale , s-a demonstrat uriasul lor potential vindecator.
Desi exista si alte utilizari importante ale uleiurilor esentiale , nucleul artei vindecatoare a aromoterapiei, este constituit de imbinarea dintre ele si masaj.
Principala forma de tratament este masajul corporal integral , folosind uleiuri esentiale diluate intr-un ulei vegetal, asa-numit ulei-baza sau ulei de suport. Asadar, capacitatea vindecatoare a aromoterapiei rezida tocmai in indemanarea mainilor terapeutului de a actiona in armonie cu alegerea uleiurilor esentiale adecvate in functie de caz.

Uleiurile esentiale sunt substante volatile- ceea ce inseamna ca se evapora rapid cand intra in contact cu aerul. Prin urmare, indiferent de modalitatea in care sunt folosite, o anumita cantitate tot va fi inhalata.
Iar cum masajul corporal este principala metoda de aplicare a uleiurilor esentiale, plamanii si pielea sunt pentru ele principalele porti de patrundere in organism, acolo unde isi pot exercita efectul lor benefic.
Odata ajunse in organism, particulele de ulei esential sunt preluate de fluxul sanguin si transportate catre diverse organe si sisteme si aparate anatomice. Uleiurile esentiale au, deopotriva, puternice efecte in plan mental, emotional si psihologic.

Asadar masajul aromoterapeutic corporal integral, efectuat de catre un profesionist experimentat, poate fi considerat chintesenta aromoterapiei.
Combinatia dintre atingerea vindecatoare, miscarile usuare, masarea profunda a musculaturii incordate si forta terapeutica a uleiurilor esentiale este extraordinara. In acelasi timp insa, tehnicile de masaj folosite pot fi extrem de benefice.
Exista numeroase avantaje ale masajului aromoterapeutic, atat de natura fizica si psihica, cat si in plan spiritual si energetic.

La nivel fizic, diversele miscari si manevre de masaj atenueaza durerea, intensifica circulatia sangelui si a limfei, contribuie la eliminarea toxinelor si destind musculatura tensionata si obosita.
La nivel psihic, mintea si emotiile sunt calmate, fiind indusa o stare de relaxare profunda. Masajul aromoterapeutic este combinatia armoniei,si atunci cand este efectuat de un profesionist este o experienta extrem de placuta.

3 05 2009
Psih. Daniel C. Muntean.





Danykomio Clinique Therapy
Psihoterapie si Medicina Integrativa
by psih Daniel C.Muntean
Contact: mail danykomio@yahoo.com
tel 0722927176
facebook

 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro


vineri, 23 decembrie 2016

REIKI INITIEREA - ACORDAJUL IN REIKI



CE ESTE INITIEREA IN REIKI- CE SUNT ACORDAJELE REIKI



INITIEREA- este procedeul care confera unei persoane capacitatea de a lucra cu energia REIKI . Cuprinde acordari, instruire si prezentarea de informatii.
Exista o multime de motive diferite pentru a urma un curs REIKI.
Indiferent care ar fi motivatia , este essential si necesar sa intelegem ca Reiki nu poate fi “invatat” : citind o carte, asistand la o prelegere sau o conferinta, urmarind un program de televiziune, sau “la distanta de pe internet”, etc.
Deoarece REIKI -ul presupune o activitate constienta , acordajele se primesc in cadrul unor cursuri REIKI, unde se invata si modul de folosire a abilitatilor dobandite prin initiere.
Acesta este si motivul pentru care se organizeaza aceste cursuri de initiere in REIKI.
Reiki se bazeaza pe initiere, care consta intr un numar de proceduri care au ca scop acordarea celui initiat la frecventele de lucru ale energiei universale REIKI.
Prin initiere se intelege transmiterea unei cunoasteri situate in afara cuvintelor cu ajutorul unui limbaj care nu este verbal.
Este un ritual care acordeaza fin , echilibreaza, si alinieaza sistemul energetic al persoanei dindu-i puterea de a deveni un conduct pentru receptionarea si canalizarea energiei universale.
Cel care initiaza -maestrul REIKI ( profesor instructor REIKI ), - cu informatiile primate de la maestrul sau si totodata de la MIKAO USUI ( pe linia de transmitere REIKI),
“deschide”, “ desfunda”, nadis-ul - “canalul” prin care se poate accesa energia REIKI.
Petrecand un timp cu fiecare persoana in parte , maestrul REIKI efectueaza o ceremonie sacra pentru fiecare initiere .
Imputernicirea spirituala va “ acordeaza” energia corpului la frecventele vibrationale specifice energiei REIKI, in asa fel incat aceasta energie sa poata curge cu usurinta in interiorul si exteriorul campului dumneavoastra energetic.
Asadar initierea efectuata de un maestru REIKI reprezinta cheia care cu care se poate accesa energia vitala universala, cu usurinta si continuitate.
Procesul de initiere este acela care desparte metoda REIKI de celelalte forme de terapii energetice
ACORDAJELE ( sau fortificarile ) – sunt ingredientele esentialeale oricarui curs REIKI
Acordajele Reiki constau , in fapt cum am spus , intr-o ceremonie ritualizata ce reflecta esenta sau nucleul , a ceea ce esti , astfel incat valurile nestiintei sa fie ridicate , pentru a putea incepe sa simti legatura directa cu toata energia existenta.
Gradul intai REIKI ne acordeaza cu energia REIKI astfel incat sa o putem canaliza spre noi insine si spre ceilalti, in scopul vindecarii prin simpla aplicare a mainilor pe corp.
Gradul intai REIKI ne ajuta sa restabilim legatura palpabila cu energia universului.
In Gradul intai de Reiki exista patru acordaje. Obiectivul acestor acordaje ale gradului intai este de a restabili legatura directa cu ENERGIA FORTEI VITALE UNIVERSALE care este, de fapt, esenta noastra.

Primul acordaj acordeaza inima si timusul, atat la nivel fizic, cat si eteric, si initiaza(deschide) canalul REIKI.
Al doilea acordaj acordeaza glanda tiroida si la nivel eteric , deschide centrul de comunicare. De asemenea stimuleaza energia fortei vitale a sistemului nervos, care are apoi nevoie de timp pentru a se adapta.
Al treilea acordaj, acordeaza glanda pineala (care din punct de vedere eteric , corespunde celui de-al TREILEA OCHI), si hipotalamusul, ce controleaza tonusul si temperatura corpului. Dupa acest acordaj apare o stare de liniste si calm sufleteasca.

Al patrulea acordaj este procesul de fixare a canalului, astfel incat nu mai poate fi pierdut niciodata.
Al doilea Grad Reiki are ca finalitate continuarea autovindecarii si a evolutiei, dar si extinderea cunoasterii si a abilitatilor tamaduitoare pentru ai ajuta pe ceilalti sa se vindece si sa evolueze.
Acest nivel este util celor care vor sa foloseasca Reiki, mai eficient in scopul propriei dezvoltari interioare, fiind un pas insemnat in calatoria personala a vindecarii.

Reiki de Gradul al doilea este urmatorul pas in acordarea la energia REIKI, care pe langa o fortificare mai intensa si o ridicare de vibratie a corpurilor fizice si eterice (a energiei lor), la o frecventa mai pura a Energiei Fortei Vitale Universale.
Cursul include doua noi acordaje, ce sporesc cantitatea de energie pe care o puteti canaliza. Caracteristica gradului doi sunt SIMBOLURILE.

Gradul trei Reiki se axeaza mai mult pe acordarea fortei fortei energiei vitale (si mai putin spe sporirea puterilor). Din pacate, ceea ce majoritatea oamenilor inca nu inteleg este ca, in timp ce Gradele Intai si al Doilea se axeaza pe fortificare, stabilizand legatura directacu toata energia existenta, legatura care a existat din totdeauna, dar nu a fost constientizata, Gradul al Treilea presupune abandonarea dorintei si a nevoii de putere.
Cu alte cuvinte, Gradul al III-lea inseamna renuntarea la impulsul ego-ului de a fi "mai bun" sau "mai puternic" si constientizarea faptului ca esti insuri REIKI, astfel incat orice simt al separarii sa fie dat la p parte, ca o haina care a ramas prea mica.
Daca gradul al Doilea este folosit cu succes timp de cativa ani , beneficile sale vor face ca Gradul al Treilea sa paleasca in ceea ce priveste "fortificari" ulterioare.
La nivelul Gradului al Treilea se mai invata un simbol si mai are loc un acordaj.
Gradul de Maestru
A deveni Maestru Reiki nu inseamna doar sa obtineti o alta calificare superioara, nici macar nu se reduce la abilitatea de a-i invata pe altii.
Inseamna mult mai mult decat oricare din aceste variante.
A fi Maestru Reiki inseamna de fapt un angajament pe viata de a stapani Reiki - un asemenea angajament fata de o practica de vindecare si o disciplina spirituala va va schimba inevitabil si, dupa toate probabilitatile, va va transforma si intreaga viata. Aceasta este o hotarare luata pe tot timpul vietii si, din momentul in care ati primit acordajul de Maestru, nu va puteti razgandi.

A fi Maestru Reiki se poate asemana cu o cursa de montagnes russes si felul in care o traiti depinde foarte mult de punctul dumneavoastra de vedere.
Vi se poate parea incitanta, antrenanta, placuta, distractiva, provocatoare si plina de aventuri sau o puteti vedea ca pe o experienta infricosatoare, plina de prea multe responsabilitati, in care sa simtiti o nevoie de nestapanit sa strigati: "vreau sa cobor!", insa, evident nu se mai poate.
Ca si atunci cand sunteti in montagnes russes, urcand si coborand mereu, anumite lucruri prin care treceti pot fi foarte neplacute; daca va luptati sa stati drept si sa va tineti cu putere de ceea ce cunoasteti dintodeauna, atunci cursa va fi mai dificila. Oricum, abandonati-va cu totul experientei respective, miscati-va in ritmul ei, adaptati-va la viteza si la curbele sale, lasand pur si simplu lucrurile sa curga si veti merge dupa voia lor. Acesta este momentul in care incepe distractia. Si acesta este momentul in care sa fii Maestru Reiki devine placut - cand va lasati in voia lucrurilor. Aceasta inseamna sa fiti un Maestru Reiki, in loc sa faceti pe Maestrul Reiki. Ridicati-va la inaltimea provocarii si puteti avea cea mai buna viata pe care v-o puteti imagina.
Prin urmare, daca va place cu adevarat viata pe care o traiti acum, nu deveniti Maestru Reiki- cel putin nu pentru moment-, pentru ca schimbarea este inevitabila. Oricum, nimic nu ramane la fel pentru totdeauna, indiferent cat de mult ne place sau ne displace.Prin urmare daca iubiti Reiki si sunteti indeajuns de curios, de interesat si de pasionat sa explorati o viata plina de Reiki - atunci mergeti inainte.
Acestea fiind spuse, a fi Maestru Reiki este o responsabilitate sacra, in care nu aveti nevoie doar de cunostinte si experienta, ci si de intelepciune, compasiune, si de un interes natural fata de oameni.
A fi Maestru Reiki nu inseamna doar sa stii cum sa faci cuiva un acordaj (initiere), sau cum sa tii un cursREIKI. Aceasta implica cum sa stii cum sa conduci pe cineva catre implinirea sa personala si spirituala- fara al judeca, fara a-i impune restrictii, ci cu iubire si compasiune.
Daca doriti sa deveniti Maestru Reiki, acest nivel este de fapt, nivelul de predare a Metodei Usui de Vindecare Naturala (USUI SHIKI RYOHO).
La acest nivel se invata cum se transmit acordajele si cum se organizeaza si cum se preda adecvat un curs Reiki.
La fel ca in orice traditie in care sunt oferite fortificari, cum ar fi cele facute de lamaisii tibetani sau maestrii budisti shingon, este necesar sa gasesti un professor maestru din cadrul aceleiasi traditii care sa fi primit si acumulat invataturile orale
Si sa fi absorbit intelepciunea pe cale energetica in primul rand prin practica si printr –o legatura directa cu un maestru in viata care sa faca parte din traditia respectiva.
Asadar fortificarile REIKI pot fi oferite in mod autentic doar de un maestru profesor REIKI ce face parte din curentul ce provine direct de la dr. USUI si care a lucrat mult cu REIKI preferabil mai multi ani.
Stiu din experienta , datorita puhoiului de cursanti care doresc sa obtina din nou acordaje -, de majoritatea formelor de asa zis REIKI- cu tot felul de adaosuri superficiale in ceea ce priveste denumirea si cu simboluri si acordaje prescurtate, inventate, probabil, de curand – de asa zise acordaje la distanta pe internet si initieri facute direct la Grad de maestru si tot felul de alte practici care nu au nici o legatura cu REIKI- aceste sunt lipsite de esenta si bine inteles de autenticitate.
Acestea fiind zise . Ramane doar sa ... Alegeti constient !

28 08 2016 psih Daniel C. Muntean

 CE ESTE REIKI - DESPRE REIKI

TERAPIA REIKI

SIMBOLURILE REIKI 

CURSURI REIKI





Psih. Daniel C. Muntean-.este consultant in domeniul REIKI si Maestru REIKI in sistemele traditionale de vindecare Reiki Usui, Reiki Tibetan si Karuna Reiki , avand 17  ani de experienta in practica si predarea acestei stravechi arte de vindecare .Membru The International Center For Reiki Training.


Psihologie si Medicina Integrativa
by psih Daniel C. Muntean
Contact:
email: danykomio@yahoo.com
Tel. 0722927176


 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro


SIMBOLURILE REIKI



SIMBOLURILE REIKI

Simbolurile sunt prezente in toate disciplinele spirituale, in astrologie, chimie, matematica, fizica, religie si in multe alte domenii.

Le intalnim pretutindeni, in viata de  zi cu zi, exista o mare varietate de simboluri, uneori posibil sa nu le dam atentie.

In REIKI simbolurile sunt sfinte, sacre, transcedentale.

 SIMBOLU REIKI


Este o "cheie" universala care inlesneste deschiderea unei "porti"- sinoleum = puntea dintre mintea noastra constienta si eul superior. Aceste simboluri au fost create, cu scopuri precise, inalt pozitive pentru binele tuturor, neputindu- se manipula cu ele.

Folosirea simbolurilor Reiki fac, ca posibilitatile noastre de utilizare a ENERGIEI UNIVERSALE REIKI, sa fie mult mai mari.
Simbolurile REIKI au functii deosebite si au fost creeate pentru a fi folosite in spiritul daruirii neconditionate a iubirii si dragostei.

Folosirea lor in tratamentele Reiki, ne dau capacitati mai mari de vindecare si dezvoltare personala, avand posibilitatea de a-i ajuta pe altii mai bine si mai rapid.
Simbolurile REIKI si mantrele acestora sunt prezentate la gradul al doilea in Reiki.

In REIKI USUI fiecare simbol reprezinta anumite energii metafizice. Sunt considerate semne caligrafice care si au originea in sanscrita, fie in Kanji, alfabetul japonez.

Formele lor sint vibrationale, tridimensionale, avand nu doar latime si lungime, ci si inaltime sau adancime.

Dimensiunea lor nu este limitata, pot fi oricat de mici sau de mari e nevoie, pentru ca reprezinta o forma de energie spirituala cu constiinta proprie, vibrand cu o frecventa foarte ridicata.

Simbolurile nu reprezinta puterea energiei REIKI, ci un adaos al acesteia, fiind o cale minunata si uimitoare de a ne conecta la aceasta putere superioara.

Primul simbol este cel al vindecarii absente, simbol ce il ajuta pe individ sa creeze o legatura in trecut, prezent si viitor. Este numit SIMBOLUL DE DISTANTA.

Al doilea simbol, SIMBOLUL MENTAL EMOTIONAL, este folosit la eliminarea blocajelor mentale care au provocat boli si stres.

Al treilea simbol SIMBOLUL DE PUTERE, face ca persoana care primeste vindecarea sa atraga catre sine o energie Reiki mai intensa, in functie de necesitati si imprejurari.

Al patrulea simbol SIMBOLUL DE INIMA, simbol predat de anumiti Maestrii, este simbolul ce atrage iubirea universala.


IMPORTANT! Simbolurile REIKI nu pot fi folosite decat dupa imputernicirea spirituala, a procesului de acordaj (initiere).

Fara acordaj, simbolurile nu pot activa energia REIKI !!!

17 11 2008 






Psih. Daniel C. Muntean-.este consultant in domeniul REIKI si Maestru REIKI in sistemele traditionale de vindecare Reiki Usui, Reiki Tibetan si Karuna Reiki , avand 17  ani de experienta in practica si predarea acestei stravechi arte de vindecare .Membru The International Center For Reiki Training.
 






Psihoterapie  si Medicina Integrativa
by psih Daniel C. Muntean
Contact:
email: danykomio@yahoo.com
Tel. 0722927176 

 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro



marți, 20 decembrie 2016

REIKI TERAPIA REIKI



                              REIKI  -TERAPIA REIKI


Reiki este cunoscut ca tehnica de vindecare, este util pentru sanatate, dar acest lucru constitue doar o mica parte a minunatelor sale insusiri.
El poate deveni pentru cei care au fost initiati o parte a vietii.
Cuvantul REIKI inseamna FORTA UNIVERSALA A VIETII si exact asta si este.
In TERAPIA REIKI, energia circula dinspre mainile terapeutului catre corpul pacientului si este folosita pentru a vindeca pielea, organele si sistemul imunitar, dar si pentru a contribui la eliberarea organismului de toxine.
Prin aplicarea mainilor pe corp sau doar deasupra lui,in cadrul unui tratament Reiki se indeparteaza blocajele energetice, vindecarea producandu-se la toate nivelurile-corpurilor- fizic, emotional, mental si spiritual.
Cand ne gandim la vindecare , consideram ca inseamna indepartarea simptomelor si a bolii.
De aceea trebuie avuta in vedere vindecarea la toate nivelurile -(minte-emotii-trup-spirit), deoarece lipsa de armonie la orice nivel si neconcordanta intre niveluri vor genera un dezechilibru iar, in cele din urma boala cu simptomele ei intr-o parte oarecare a intregului.
De aceea Terapia Reiki este atat de eficienta, energia Reiki vindecand persoana ca intreg.

De exemplu, tratand o durere de cap, Reiki poate vindeca si unele organe, ca si corpul la anumite niveluri.
Chiar daca palmele terapeutului sunt puse pe zona dureroasa, in cazul nostru pe cap, multe din cauzele durerilor de cap isi au cauzele in sistemul digestiv.
Daca durerea de cap este provocata de o tulburare intestinala, biliara, energia REIKI ajunge si la intestine, asa cum ajunge si la cap, acolo unde este resimtita durerea.Ambele sunt zone la nivel fizic.

Daca durerea are cauze emotionale, stresul de exemplu, durerea este la nivelul corpului mental sau al celui spiritual.
Daca persoana care primeste tratamentul mai sufera si de alte boli, poate de o alergie, Reiki va actiona si asupra acesteia, indiferent daca ea a fost declarata sau nu terapeutului.De aceea trebuie sa privim persoana in totalitate, ca un ansamblu de componente, ci nu partile sale luate separat.

Daca inlaturam doar semnele bolii, cauza lor va transmite alt strigat de ajutor, prin mutarea simptomelor in alta zona a corpului sau lipsa de raspuns la tratamentul medicamentuos aplicat.

In acest context,( referitor la primirea unui tratament Reiki), doresc ca materialul ce urmeaza sa constitue un punct de referinta si sa va ofere niste informatii pe care ati dori sa le aveti inainte de a fi tratat, pentru a obtine beneficii maxime din tratamentul respectiv.

Exista doua tipuri de practicanti Reiki- un tip este practicantul profesionist , si -celalalt-tip este o persoana initiata in Reiki care nu si-a facut o profesie din aplicarea de tratamente , desfasurand aceasta activitate doar ocazional.

Unele din informatiile urmatoare sunt valabile doar in cazul unei vizite la un practicant Reiki profesionist , dar multe dintre ele se potrivesc si in alte situatii.
Nu este nevoie sa va dezbracati pentru un tratament Reiki(doar daca terapia Reiki este combinata si cu alte metode de tratament cum ar fi masajul),totusi pentru a sta confortabil, se adopta o tinuta usoara, fara bijuterii care ar putea sa va jeneze.

Vor fi idepartate ceasurile cu cuart deoarece emit energie electromagnetica, interferand astfel cu propiul dumneavoastra sistem.

Se recomanda sa nu luati o masa copioasa nici inainte si nici dupa tratament. Intrucat organismul se relaxeaza si energia este folosita pentru detoxificarea acestuia, alimentele pot stagna in sistemul digestiv.

Este bine sa mergeti la toaleta inainte de tratament, astfel incat sa va puteti relaxa total.

Trebuie indepartati ochelarii, deoarece una dintre pozitiile din tratament necesita acoperirea ochilor.
De obicei veti sta intins in timpul unui tratament Reiki, sau intro pozitie confortabila.
In timpul tratamentului s-ar putea sa simtiti cald, fierbinte, racoare, frig, gadilaturi, senzatie de lumina, s-ar putea sa adormiti si chiar sa visati.
Sensibilitatea poate sa difere de la un tratament la altul.
In urma unui tratament va veti simti relaxat si plin de energie.

Este un instinct natural sa pui mana pe cel ranit sau bolnav.
Mamele sunt un exemplu in acest sens, cand copilul este ranit, mama pune mana pe locul lovit. Atingerea umana inseamna vindecare si dragoste.
Aceasta energie este una si aceeasi cu energia folosita de practicantii REIKI.
Practicantul  REIKI are acces la aceasta energie intr-un mod mult mai eficient datorita INITIERII(acordajului) pe care o primeste, si care elimina blocajele din canalele energetice ale corpului sau.

Initierea (punerea pe lungime de unda cu energia REIKI), ii creste practicantului REIKI propria energie vitala.
In acelasi timp, conecteaza practicantul REIKI cu sursa de energie universala.

 REIKI NU ESTE NUMAI PENTRU CEI CARE VOR SA PRACTICE VINDECAREA, DECI SA DEVINA TERAPEUTI, CI ESTE SI PENRTU TOTI ACEEIA CARE NU AU ASPIRATII DE ACEST GEN, SI DORESC NUMAI SA SE PERFECTIONEZE DIN PUNCT DE VEDERE SPIRITUAL.
Initierile REIKI va dau posibilitatea sa va vindecati pe voi isiva,atat fizic , mental , emotional, cat si spiritual.

Este un mod foarte bun de a abandona vechi obisnuinte sau dependente.
Folosind REIKI pentru a vindeca o problema, de cele mai multe ori puteti reusi sa vindecati si o alta afectiune.

De multe ori durerea apare in cu totul alt loc decat unde este afectiunea. Cel mai bun exemplu migrena cauzata de stres emotional.
Trebuie tinut cont ca bolile isi au originea in modificarile produse in corpurile mental si emotional, transmise ulterior corpuli fizic.

DACA ELIMINAM CAUZA EFECTUL DISPARE !!!
14 -11-2008




Psih. Daniel C. Muntean-.este consultant in domeniul REIKI si Maestru REIKI in sistemele traditionale de vindecare Reiki Usui, Reiki Tibetan si Karuna Reiki , avand 17  ani de experienta in practica si predarea acestei stravechi arte de vindecare .Membru The International Center For Reiki Training.






Psihoterapie si Medicina Integrativa
by psih Daniel C. Muntean
Contact:
email: danykomio@yahoo.com
Tel. 0722927176


 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro