marți, 20 decembrie 2016

REIKI CE ESTE REIKI - DESPRE REIKI



                   REIKI  CE ESTE REIKI - DESPRE REIKI

“Reiki este un sistem holistic pentru redarea echilibrului, pentru refacerea si armonizarea tuturor dimensiunilor fiintei.”  
Daniel  C. Muntean
                                            
Reiki, tehnica de vindecare, de punere in forma, de optimizare, vitalizare si refacere pe toate planurile fizic emotional, mental si spiritual.

Reiki este  tehnica de tratament energetic redescoperit de Dr. Mikao Usui in Japonia la sfarsitul secolului al XIX-lea.


Notiuni de baza despre REIKI, informatii pe care trebuie sa le stim despre METODA USUI DE VINDECARE NATURALA.

In Japonia, cuvantul REIKI se poate folosi pentru a descrie orice forma de vindecare prin energie spirituala, insa in EUROPA si OCCIDENT cand vorbim despre REIKI, ne referim, de obicei, la practica de vindecare dezvoltata de preotul budist japonez Dr. MIKAO USUI, care, dupa ani de cercetare a descoperit calea de a intra in contact cu aceasta energie vindecatoare si de a o folosi, precum si de a le transmite aceasta capacitate si altor oameni.

METODA USUI DE VINDECARE (USUI REIKI RYOHO), este raspandita in intreaga lume sub denumirea simpla de "REIKI".
Pentru a intelege mai bine ce este REIKI si dezvoltarea sistemelor REIKI moderne aparute in ultimii ani, este necesar sa amintim pe scurt, istoria USUI REIKI RYOHO, sistemul care sta la baza dezvoltarii ulterioare a tuturor sistemelor REIKI.


REIKI este o energie, iar atunci cand este folosita pentru a vindeca, aceasta actioneaza holistic, influentand toate energiile care inconjoara corpul omenesc, ori pe cel al animalelor sau plantelor, orice altceva din universul natural.

In realitate, REIKI este natura fundamentala ori substratul universului, iar METODA USUI DE VINDECARE NATURALA, adica REIKI, este o modalitate simpla de a-ti reda mai mult decat esti de fapt: ENERGIA FORTEI VITALE UNIVERSALE.


REIKI a fost redescoperit de catre sensei MIKAO USUI IN ANII 1919 - 1920, dupa o perioada indelungata de studii si practici spirituale.

MIKAO USUI a denumit aceasta tehnica de vindecare, REIKI.

- REI inseamna - spirit , respect, divin, minunat, eficace, viata

- KI semnifica - energie vitala, respiratie , forta vietii

REIKI - ENERGIE UNIVERSALA DE ORIGINE DIVINA

Tehnica Reiki este o forma de tratament energetic, eficient si simplu, accesibil indiferent de credinta, rasa, apartenenta sociala.

Este o TEHNICA DE VINDECARE prin contact direct (cu mainile aplicate pe corp) foarte sigura, placuta, neagresiva, pe care o putem practica pe noi insine sau pentru a-i ajuta pe altii.




Reiki este o stiinta straveche prin care se poate accesa si activa cu ajutorul palmelor, corect activate, o Sursa de energie inepuizabila, care se afla in interiorul fiintei, in scopul optimizarii energetice pe toate planurile de existenta: fizic, emotional, mintal, spiritual.

* Este usor de invatat.

* Poate fi folosita oricand, in orice situatie.

* Poate insoti si sustine efectele oricarei alte terapi, tehnici de optimizare, inclusiv tratamentele medicale.

* Sistemul complet al Stiintei, alcatuit dintro serie de acordaje (initieri) sau activari ale palmelor cuprinde o tehnica precisa si intacta de auto-ajutorare dar si de ajutorare a oricarei fiinte, planta, animal.

* Ajuta la punerea in forma, adica la redobandirea vitalitatii, la activarea sistemului de regenerare, la cresterea imunitatii si eliminarea pericolului de imbolnavire, precum si la re-dobandirea flexibilitatii si a puterii de adaptare.

* Ajuta, dezvoltand increderea in sine.

* Reduce efectele nocive ale stresului.

* Dezvolta, intrun mod natural si neagresiv, calitatile umane, cum ar fi: compasiunea, intelegerea, iubirea neconditionata.

* Este recunoscut in multe tari cat si in Romania, ca terapie complementara, diploma primita la absolvirea Seminarului putand fi folositala obtinerea licentei de Terapeut.

* Nu are contraindicatii.

* Nu este o idee, o teorie, un cult sau religie.
  
 *     Nu este o forma de control a mintii, de hipnoza sau auto-hipnoza.

REIKI este mai mult decat o terapie holistica, pentru ca unul din scopurile sale fundamentale este sa incurajeze dezvoltarea si constiinta spirituala.

In mod normal, tratamentul dureaza aproximativ o ora, in afara cazului cand Reiki se combina cu alta terapie.

Un tratament REIKI este un lucru minunat pentru oricine, indiferent de varsta: sugarii si copii de cativa ani de obicei adora REIKI, femeile insarcinate gasesc ca REIKI are un efect puternic de alinare atat pentru ele cat si pentru fat, oricum, adultii de orice varsta vor gasi in REIKI un tratament de mare ajutor pentru orice problema de sanatate sau cauzate de stres.

In realitate, REIKI este natura fundamentala ori substratul universului, iar METODA USUI DE VINDECARE NATURALA, adica REIKI, este o modalitate simpla de a-ti reda mai mult decat esti de fapt: ENERGIA FORTEI VITALE UNIVERSALE.

Putem spune ca REIKI reprezinta metoda unica de punere in forma, de optimizare, vitalizare si refacere pe toate planurile: fizic, emotional, mintal, spiritual.



NU ESTE NEVOIE CA O PERSOANA SA FIE BOLNAVA PENTRU A AVEA DE PROFITAT DE PE URMA UNUI TRATAMENT REIKI - este placut sa te relaxezi, pur si simplu si sa fi incarcat cu energie.
1- 11 -2008


Psih. Daniel C. Muntean-.este consultant in domeniul REIKI si Maestru REIKI in sistemele traditionale de vindecare Reiki Usui, Reiki Tibetan si Karuna Reiki , avand 17 ani de experienta in practica si predarea acestei stravechi arte de vindecare .Membru The International Center For Reiki Training.
Si- a inceput calatoria de descoperire personala in ani `90 dezvoltandu-si
abilitatile de canalizare a energiei , principalele sale preocupari si domenii de activitate sunt vindecarea mintii si a corpului si dezvoltarea spirituala.



Psihoterapie si Medicina Integrativa
by psih Daniel C. Muntean
Contact:
email: danykomio@yahoo.com
Tel. 0722927176

 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro