vineri, 23 decembrie 2016

REIKI INITIEREA - ACORDAJUL IN REIKI



CE ESTE INITIEREA IN REIKI- CE SUNT ACORDAJELE REIKI



INITIEREA- este procedeul care confera unei persoane capacitatea de a lucra cu energia REIKI . Cuprinde acordari, instruire si prezentarea de informatii.
Exista o multime de motive diferite pentru a urma un curs REIKI.
Indiferent care ar fi motivatia , este essential si necesar sa intelegem ca Reiki nu poate fi “invatat” : citind o carte, asistand la o prelegere sau o conferinta, urmarind un program de televiziune, sau “la distanta de pe internet”, etc.
Deoarece REIKI -ul presupune o activitate constienta , acordajele se primesc in cadrul unor cursuri REIKI, unde se invata si modul de folosire a abilitatilor dobandite prin initiere.
Acesta este si motivul pentru care se organizeaza aceste cursuri de initiere in REIKI.
Reiki se bazeaza pe initiere, care consta intr un numar de proceduri care au ca scop acordarea celui initiat la frecventele de lucru ale energiei universale REIKI.
Prin initiere se intelege transmiterea unei cunoasteri situate in afara cuvintelor cu ajutorul unui limbaj care nu este verbal.
Este un ritual care acordeaza fin , echilibreaza, si alinieaza sistemul energetic al persoanei dindu-i puterea de a deveni un conduct pentru receptionarea si canalizarea energiei universale.
Cel care initiaza -maestrul REIKI ( profesor instructor REIKI ), - cu informatiile primate de la maestrul sau si totodata de la MIKAO USUI ( pe linia de transmitere REIKI),
“deschide”, “ desfunda”, nadis-ul - “canalul” prin care se poate accesa energia REIKI.
Petrecand un timp cu fiecare persoana in parte , maestrul REIKI efectueaza o ceremonie sacra pentru fiecare initiere .
Imputernicirea spirituala va “ acordeaza” energia corpului la frecventele vibrationale specifice energiei REIKI, in asa fel incat aceasta energie sa poata curge cu usurinta in interiorul si exteriorul campului dumneavoastra energetic.
Asadar initierea efectuata de un maestru REIKI reprezinta cheia care cu care se poate accesa energia vitala universala, cu usurinta si continuitate.
Procesul de initiere este acela care desparte metoda REIKI de celelalte forme de terapii energetice
ACORDAJELE ( sau fortificarile ) – sunt ingredientele esentialeale oricarui curs REIKI
Acordajele Reiki constau , in fapt cum am spus , intr-o ceremonie ritualizata ce reflecta esenta sau nucleul , a ceea ce esti , astfel incat valurile nestiintei sa fie ridicate , pentru a putea incepe sa simti legatura directa cu toata energia existenta.
Gradul intai REIKI ne acordeaza cu energia REIKI astfel incat sa o putem canaliza spre noi insine si spre ceilalti, in scopul vindecarii prin simpla aplicare a mainilor pe corp.
Gradul intai REIKI ne ajuta sa restabilim legatura palpabila cu energia universului.
In Gradul intai de Reiki exista patru acordaje. Obiectivul acestor acordaje ale gradului intai este de a restabili legatura directa cu ENERGIA FORTEI VITALE UNIVERSALE care este, de fapt, esenta noastra.

Primul acordaj acordeaza inima si timusul, atat la nivel fizic, cat si eteric, si initiaza(deschide) canalul REIKI.
Al doilea acordaj acordeaza glanda tiroida si la nivel eteric , deschide centrul de comunicare. De asemenea stimuleaza energia fortei vitale a sistemului nervos, care are apoi nevoie de timp pentru a se adapta.
Al treilea acordaj, acordeaza glanda pineala (care din punct de vedere eteric , corespunde celui de-al TREILEA OCHI), si hipotalamusul, ce controleaza tonusul si temperatura corpului. Dupa acest acordaj apare o stare de liniste si calm sufleteasca.

Al patrulea acordaj este procesul de fixare a canalului, astfel incat nu mai poate fi pierdut niciodata.
Al doilea Grad Reiki are ca finalitate continuarea autovindecarii si a evolutiei, dar si extinderea cunoasterii si a abilitatilor tamaduitoare pentru ai ajuta pe ceilalti sa se vindece si sa evolueze.
Acest nivel este util celor care vor sa foloseasca Reiki, mai eficient in scopul propriei dezvoltari interioare, fiind un pas insemnat in calatoria personala a vindecarii.

Reiki de Gradul al doilea este urmatorul pas in acordarea la energia REIKI, care pe langa o fortificare mai intensa si o ridicare de vibratie a corpurilor fizice si eterice (a energiei lor), la o frecventa mai pura a Energiei Fortei Vitale Universale.
Cursul include doua noi acordaje, ce sporesc cantitatea de energie pe care o puteti canaliza. Caracteristica gradului doi sunt SIMBOLURILE.

Gradul trei Reiki se axeaza mai mult pe acordarea fortei fortei energiei vitale (si mai putin spe sporirea puterilor). Din pacate, ceea ce majoritatea oamenilor inca nu inteleg este ca, in timp ce Gradele Intai si al Doilea se axeaza pe fortificare, stabilizand legatura directacu toata energia existenta, legatura care a existat din totdeauna, dar nu a fost constientizata, Gradul al Treilea presupune abandonarea dorintei si a nevoii de putere.
Cu alte cuvinte, Gradul al III-lea inseamna renuntarea la impulsul ego-ului de a fi "mai bun" sau "mai puternic" si constientizarea faptului ca esti insuri REIKI, astfel incat orice simt al separarii sa fie dat la p parte, ca o haina care a ramas prea mica.
Daca gradul al Doilea este folosit cu succes timp de cativa ani , beneficile sale vor face ca Gradul al Treilea sa paleasca in ceea ce priveste "fortificari" ulterioare.
La nivelul Gradului al Treilea se mai invata un simbol si mai are loc un acordaj.
Gradul de Maestru
A deveni Maestru Reiki nu inseamna doar sa obtineti o alta calificare superioara, nici macar nu se reduce la abilitatea de a-i invata pe altii.
Inseamna mult mai mult decat oricare din aceste variante.
A fi Maestru Reiki inseamna de fapt un angajament pe viata de a stapani Reiki - un asemenea angajament fata de o practica de vindecare si o disciplina spirituala va va schimba inevitabil si, dupa toate probabilitatile, va va transforma si intreaga viata. Aceasta este o hotarare luata pe tot timpul vietii si, din momentul in care ati primit acordajul de Maestru, nu va puteti razgandi.

A fi Maestru Reiki se poate asemana cu o cursa de montagnes russes si felul in care o traiti depinde foarte mult de punctul dumneavoastra de vedere.
Vi se poate parea incitanta, antrenanta, placuta, distractiva, provocatoare si plina de aventuri sau o puteti vedea ca pe o experienta infricosatoare, plina de prea multe responsabilitati, in care sa simtiti o nevoie de nestapanit sa strigati: "vreau sa cobor!", insa, evident nu se mai poate.
Ca si atunci cand sunteti in montagnes russes, urcand si coborand mereu, anumite lucruri prin care treceti pot fi foarte neplacute; daca va luptati sa stati drept si sa va tineti cu putere de ceea ce cunoasteti dintodeauna, atunci cursa va fi mai dificila. Oricum, abandonati-va cu totul experientei respective, miscati-va in ritmul ei, adaptati-va la viteza si la curbele sale, lasand pur si simplu lucrurile sa curga si veti merge dupa voia lor. Acesta este momentul in care incepe distractia. Si acesta este momentul in care sa fii Maestru Reiki devine placut - cand va lasati in voia lucrurilor. Aceasta inseamna sa fiti un Maestru Reiki, in loc sa faceti pe Maestrul Reiki. Ridicati-va la inaltimea provocarii si puteti avea cea mai buna viata pe care v-o puteti imagina.
Prin urmare, daca va place cu adevarat viata pe care o traiti acum, nu deveniti Maestru Reiki- cel putin nu pentru moment-, pentru ca schimbarea este inevitabila. Oricum, nimic nu ramane la fel pentru totdeauna, indiferent cat de mult ne place sau ne displace.Prin urmare daca iubiti Reiki si sunteti indeajuns de curios, de interesat si de pasionat sa explorati o viata plina de Reiki - atunci mergeti inainte.
Acestea fiind spuse, a fi Maestru Reiki este o responsabilitate sacra, in care nu aveti nevoie doar de cunostinte si experienta, ci si de intelepciune, compasiune, si de un interes natural fata de oameni.
A fi Maestru Reiki nu inseamna doar sa stii cum sa faci cuiva un acordaj (initiere), sau cum sa tii un cursREIKI. Aceasta implica cum sa stii cum sa conduci pe cineva catre implinirea sa personala si spirituala- fara al judeca, fara a-i impune restrictii, ci cu iubire si compasiune.
Daca doriti sa deveniti Maestru Reiki, acest nivel este de fapt, nivelul de predare a Metodei Usui de Vindecare Naturala (USUI SHIKI RYOHO).
La acest nivel se invata cum se transmit acordajele si cum se organizeaza si cum se preda adecvat un curs Reiki.
La fel ca in orice traditie in care sunt oferite fortificari, cum ar fi cele facute de lamaisii tibetani sau maestrii budisti shingon, este necesar sa gasesti un professor maestru din cadrul aceleiasi traditii care sa fi primit si acumulat invataturile orale
Si sa fi absorbit intelepciunea pe cale energetica in primul rand prin practica si printr –o legatura directa cu un maestru in viata care sa faca parte din traditia respectiva.
Asadar fortificarile REIKI pot fi oferite in mod autentic doar de un maestru profesor REIKI ce face parte din curentul ce provine direct de la dr. USUI si care a lucrat mult cu REIKI preferabil mai multi ani.
Stiu din experienta , datorita puhoiului de cursanti care doresc sa obtina din nou acordaje -, de majoritatea formelor de asa zis REIKI- cu tot felul de adaosuri superficiale in ceea ce priveste denumirea si cu simboluri si acordaje prescurtate, inventate, probabil, de curand – de asa zise acordaje la distanta pe internet si initieri facute direct la Grad de maestru si tot felul de alte practici care nu au nici o legatura cu REIKI- aceste sunt lipsite de esenta si bine inteles de autenticitate.
Acestea fiind zise . Ramane doar sa ... Alegeti constient !

28 08 2016 psih Daniel C. Muntean

 CE ESTE REIKI - DESPRE REIKI

TERAPIA REIKI

SIMBOLURILE REIKI 

CURSURI REIKI





Psih. Daniel C. Muntean-.este consultant in domeniul REIKI si Maestru REIKI in sistemele traditionale de vindecare Reiki Usui, Reiki Tibetan si Karuna Reiki , avand 17  ani de experienta in practica si predarea acestei stravechi arte de vindecare .Membru The International Center For Reiki Training.


Psihologie si Medicina Integrativa
by psih Daniel C. Muntean
Contact:
email: danykomio@yahoo.com
Tel. 0722927176


 Copyright © 2008- 2021 danykomio | contact [at] danykomio.ro